Σάββατο 14 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιλαϊκή συμπόρευση στην πράξη

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ισχυρίζεται ότι η ενίσχυση του κεφαλαίου συντελεί στη μείωση της ανεργίας

Το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα ότι τάχα η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων είναι μονόδρομος για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων γενικότερα, επιχειρεί να λανσάρει τώρα η ηγεσία της ΝΔ, βάζοντας φιλολαϊκές μάσκες στην πρότασή της για «επανεκκίνηση της οικονομίας» με «σοκ» που θα προκληθεί από μια δέσμη γενναίων φιλομονοπωλιακών μέτρων.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για αύξηση της ανεργίας στο 15,9% το Φλεβάρη, προσπάθησε να καλλιεργήσει την παντελώς ψευδή εικόνα ότι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και γενικότερα η διέξοδος από την κρίση, βρίσκεται στην πρόταση που παρουσίασε προχθές στο Ζάππειο ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το σχέδιο επανεκκίνησης της ΝΔ (...) έρχεται να δώσει "ανάσες" στην οικονομία, να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα, να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δίνει "όπλα" για τον πόλεμο απέναντι στην ανεργία», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα που διαχρονικά επιβεβαιώνει ότι η ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων μόνο νέες θέσεις εργασίας και σε αύξηση των μισθών δεν οδηγεί.

Ο Γ. Μιχελάκης επέμεινε ότι οι φιλομονοπωλιακές προτάσεις του κόμματός του, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15% αλλά και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% «ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης» (!)

Οι προτάσεις της ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομίας» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης διάρκειας περίπου μιας ώρας που είχε χθες ο Α. Σαμαράς με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της τρόικας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προτάσεις της ΝΔ, ιδιαίτερα για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ έμμεσα έθεσαν το θέμα της συναίνεσης με την κυβέρνηση στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμενε στη θέση του ότι δεν μπορεί να προσφέρει συναίνεση στο «λάθος μείγμα πολιτικής» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν είναι η έλλειψη συναίνεσης που εμποδίζει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ