Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέες κυρώσεις εξετάζουν ΗΠΑ - ΕΕ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΙΕΝΝΗ.--

Εκκληση γενικής απεργίας, για σήμερα, κυκλοφόρησε, χθες, στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συνεχίζονται, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αντικαθεστωτικές οργανώσεις, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού σε σειρά από πόλεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τανκς εισήλθαν στην πόλη Νάουα, που βρίσκεται κοντά στην Ντεράα, και είχε τεθεί υπό πολιορκία εδώ και αρκετές μέρες.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές μετέφεραν εικόνες φρίκης από την πόλη Ταλ Κάλα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Λίβανο υποστηρίζοντας ότι ειδικές δυνάμεις έσπειραν το θάνατο και σκότωσαν οποιονδήποτε προσπαθούσε να διαφύγει προς το Λίβανο, τα τελευταία 24ωρα, σε σεχταριστική βάση, καθώς μιλούν για πογκρόμ κατά των σουνιτών κατοίκων της πόλης. Από την άλλη, η συριακή ηγεσία διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί ύπαρξης ομαδικών τάφων στην Ντεράα και δε σχολίασε τα της Ταλ Κάλα. Ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αιματηρής διάλυσης διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Χαλέπι.

Σε διπλωματικό επίπεδο, την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, δήλωνε ότι σε συνεργασία με τη Βρετανία, το Παρίσι προσπαθεί να προωθήσει μια καταδικαστική, για τη Συρία, απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κάτι που μέχρι στιγμής παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί. Από την πλευρά τους, η Κάθριν Αστον, εκ μέρους της ΕΕ, και η Χίλαρι Κλίντον, που τη δέχτηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καταδίκασαν, εκ νέου, την άσκηση βίας και άφησαν να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων.

Μια εξαιρετικά περίεργη είδηση

Ενας αμφιλεγόμενος υφυπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου και εκπρόσωποι αντικαθεστωτικών συριακών οργανώσεων, διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων, συναντιούνται, σήμερα, στην Αυστρία υπό την αιγίδα του ακροδεξιού κόμματος της χώρας! Ο επικεφαλής του FPO, Χάιντς Κρίστιαν Στρόχε, θα παραχωρήσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, σήμερα, συνέντευξη Τύπου μαζί με τους ετερόκλητους προσκεκλημένους του, τονίζοντας ότι απλώς θα τους αφήσει να συνομιλήσουν και δεν πρόκειται να παρέμβει.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των Σύρων φιλοξενούμενων, ενώ ο Ισραηλινός υφυπουργός φέρεται να είναι ο Δρούζος υπουργός Ανάπτυξης της Νεγκέβ και της Γαλιλαίας, Αγιόμπ Κάρα, ο οποίος είχε και παλαιότερα επαφές με το αυστριακό ακροδεξιό κόμμα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της κυβέρνησης στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Ουδείς, πλην του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας, έχει επιβεβαιώσει τη συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ