Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την ανάγκη η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, να χειραφετηθούν απ' την κυρίαρχη πολιτική και οικονομία, να αναπτύξουν την πάλη τους, αξιοποιώντας και το όπλο της αλληλεγγύης, στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που στο κέντρο του θα έχει τον άνθρωπο του μόχθου και τις ανάγκες του, ανέδειξε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Θεσσαλονίκη. Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος, συμμετείχαν ακόμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος.

Το πρωί, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους από τα εργοστάσια «ΠΛΑΙΣΙΟ», «Φίλκεραμ», ΒΙΟΜΕ και «Σαλονικίδη». Αργότερα επισκέφτηκε τα «Ελληνικά Πετρέλαια», όπου συναντήθηκε καταρχήν με το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων και ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για τη νέα απεργιακή μάχη που ξεκινάει σήμερα. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο κίνδυνος πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο και των γενικότερων εξελίξεων στον τομέα της Ενέργειας. Στη συνέχεια, μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην επιχείρηση, στους οποίους τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα τους και την προσπάθεια να αποκρούσουν τη συκοφαντική επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους κυβέρνηση και εργοδοσία.

Τις «εικόνες» απ' τις επαφές της με τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων, τα συμπεράσματα που προκύπτουν, αλλά και τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ ανέπτυξε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους, που ακολούθησε, επεκτάθηκε σε αρκετά απ' τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Το βράδυ, η Αλ. Παπαρήγα μίλησε σε εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα την καπιταλιστική κρίση και την πολιτική πρόταση του Κόμματος, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, που αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ