Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΑΘΗΝΑΣ
Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Εντονη καταγγελία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ για τα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου

«Εάν, κύριοι της κυβέρνησης, θελήσετε να περάσετε το λεγόμενο τριαξονικό ασφαλιστικό σύστημα που επέβαλε το ΔΝΤ μέσω του Πινοτσέτ στη Χιλή, θα θερίσετε θύελλες. Θα μπει επιτέλους φραγμός στην άλωση των δικαιωμάτων, θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα», τονίζεται σε ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά, ο οποίος σημειώνει ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν ένα ασφαλιστικό σύστημα με κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα.

Στην καταγγελία του, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι «η τελευταία δεκαετία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως δεκαετία των συνεχών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας και διεθνώς. Η ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων, μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών κρατών, έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης του διεθνούς κεφαλαίου για την ανατροπή των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων».

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι στην Ελλάδα «μετά τους 3 καταστροφικούς νόμους της ΝΔ, έρχεται η σειρά της κυβέρνησης Σημίτη να πάρει τη σκυτάλη για ένα ασφαλιστικό μεσαίωνα που θα σαρώσει τις ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αυτό μας λένε όλες οι ενδείξεις και οι πληροφορίες που αναφέρονται σχεδόν καθημερινά στον Τύπο και δε διαψεύδονται».

«Μεταβαίνουμε στη φιλοσοφία του "εκσυγχρονισμού" - συνεχίζει η ανακοίνωση - κι έτσι από το κράτος πρόνοιας περνάμε στην αγορά πρόνοιας, δηλαδή όποιος έχει λεφτά, θα ζήσει. Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται "ανταποδοτικό" και φυσικά είναι εναρμονισμένο με τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Είναι δεδομένο ότι οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους, θα αντιδράσουν με έντονη σφοδρότητα».

Τέλος, σημειώνει: «Πηγαίνοντας πιο πέρα θέλουμε να διευρυνθούν οι κατακτήσεις και να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο τις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων», ενώ «η υγεία δεν μπορεί να είναι υπόθεση κέρδους της ιδιωτικής εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ