Παρασκευή 27 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Την απόφασή τους να μποϋκοτάρουν την, προγραμματισμένη για σήμερα, διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ που οργανώνεται από σειρά οργανώσεων που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ ανακοίνωσαν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι». Η ισλαμική οργάνωση υποστήριξε ότι η επιμονή στις διαδηλώσεις «υποσκάπτει την εθνική ενότητα» ενώ οι διοργανωτές ανταπάντησαν ότι οι διαδηλώσεις συνεχίζονται γιατί δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι του κινήματος κατά του Μουμπάρακ για σειρά μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ισλαμική οργάνωση δεν ενδιαφέρεται για να ασκήσει περαιτέρω πίεση τώρα που δρα ελεύθερα και εδραιώνει τη δύναμή της μέσα από τα φιλανθρωπικά δίκτυα.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Την πρότασή της για αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών ανακοίνωσε, μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, η εκλογική επιτροπή, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Επιτροπής - Haute Instance - με στόχο το συντονισμό και την υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων. Η εκλογική επιτροπή υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επαρκής υποδομή και προετοιμασία (ούτε από τα κόμματα που συστήνονται τώρα) για να γίνουν εκλογές στις 24 Ιουλίου και πρότεινε ως νέα ημερομηνία την 16η Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η νέα βουλή θα συντάξει νέο Σύνταγμα.

ΤΖΟΠΛΙΝ.-- Τουλάχιστον 125 οι νεκροί, 759 οι τραυματίες και 232 οι αγνοούμενοι από τον ανεμοστρόβιλο που σάρωσε την Κυριακή την πόλη Τζόπλιν του Μιζούρι, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο αριθμός αυτός προφανώς δεν είναι οριστικός ενώ μόλις ένας εκ των 125 νεκρών έχουν αναγνωριστεί.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τριπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε χτες κοντά σε δημόσια κτήρια της κινεζικής πόλης Φουζού, στην επαρχία Τζιανγκσί, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι κινεζικές αρχές υποστηρίζουν ότι δράστης είναι «δυσαρεστημένος αγρότης από τις δικαστικές αρχές, με στόχο την εκδίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ