Σάββατο 28 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Δυναμικά στην απεργία

Δυναμικά για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Ιούνη, δίνουν τη μάχη οι ταξικές Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία, φαίνεται αποφασισμένη να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εργάτες. Χτες, Παρασκευή, λίγες ημέρες πριν την απεργία, η εργοδοσία της εκτυπωτικής εταιρείας GREKIS (Οινόφυτα) στον κλάδο των λιθογράφων, προχώρησε σε τρεις απολύσεις, εκ των οποίων η μία αφορούσε συνδικαλιστή εκλεγμένο στην Εργοστασιακή Επιτροπή. Τις εκδικητικές αυτές απολύσεις καταδικάζει η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, απαιτώντας την ακύρωσή τους. Να σημειωθεί ότι μόλις χτες, οκτώ εργοστασιακές επιτροπές (3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ, GREKIS, MDK, ΜΕΤΡΟΝ, ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΒΙΟΧΑΡΤ και ΤΥΠΟΧΡΩΜ), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει προχωρήσει σε δεκάδες εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία MYTHOS, στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία. Οι καθημερινές συζητήσεις με τους εργαζόμενους αναδεικνύουν πως πρόκειται για μια κρίσιμη μάχη, η οποία διεξάγεται την ώρα που κυβέρνηση - τρόικα - εργοδοσία δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέα ανελέητη επίθεση να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις.

Με ανακοίνωσή της η ταξική Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) χαιρετίζει και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των δύο Ομοσπονδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ