Πέμπτη 9 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Την ανάγκη η ΛΑΡΚΟ να παραμείνει 100% στο δημόσιο ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ενταχθεί σε ενιαίο φορέα διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της χώρας και να παραμείνει 100% στο δημόσιο με καθετοποίηση της παραγωγής, δημιουργία μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, αξιοποίηση των υποπροϊόντων (π.χ. σκουριάς). Με αυτό το πλαίσιο οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν χτες να μην υπάρξει κανένα ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, στη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, στην Αθήνα.

Την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της περιοχής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως η ΛΑΡΚΟ θα δοθεί στο 100% σε ιδιώτη, ενώ το μόνο ζήτημα που έθεσε για την προστασία του ορυκτού και φυσικού πλούτου, που διαχειρίζεται η ΛΑΡΚΟ, αφορούσε τους όρους της σύμβασης με τον ιδιώτη!

Από τη μεριά τους, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που βρίσκονται στη διοίκηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, πρόβαλαν ως αίτημα την «παραμονή της ΛΑΡΚΟ κάτω από δημόσιο έλεγχο», καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει εκποίηση προς όφελος των εργαζομένων. Επιπλέον, ο δημόσιος έλεγχος που υπήρχε και όλα τα προηγούμενα χρόνια και στη ΛΑΡΚΟ δε λειτούργησε προς όφελος των εργαζομένων και λαϊκών συμφερόντων, οδήγησε στην απαξίωση της εταιρείας ώστε να προετοιμαστεί το ξεπούλημά της. Προετοιμασία στην οποία συνέβαλαν και οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, βάζοντας πλάτη για να «κατακλυστεί» η ΛΑΡΚΟ από εργολάβους, δημιουργώντας ένα τετελεσμένο βήμα προς την επικείμενη ιδιωτικοποίηση.

Επιπλέον, ο «δημόσιος έλεγχος» που ασκούσαν και ασκούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δεν υπηρετεί το λαό αλλά τα μονοπώλια, όπως αποδείχθηκε π.χ. και στην περίπτωση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά όπου η εισβολή της COSCO έγινε όταν το δημόσιο κατείχε το 75%.

Στην κινητοποίηση δυναμική ήταν η παρουσία των ταξικών δυνάμεων. Με πανό: «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» και συνθήματα «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με μέτωπο κι αγώνα θα ανατραπεί», έδωσαν δυναμική και παλμό στη συγκέντρωση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Τύπου - Χάρτου, τα Συνδικάτα Τηλεπικοινωνιών, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου και ΟΤΑ Αττικής, καθώς και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λοκρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ