Πέμπτη 6 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ για την τρομοκρατία

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ πραγματοποιεί ημερίδα την Τετάρτη 12 του Γενάρη 2000, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», Πανεπιστημίου 52, στις 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η τρομοκρατία και οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος».

Το θέμα της «τρομοκρατίας», μαζί με αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναγορεύεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ως ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει η διεθνής κοινότητα και κάθε χώρα ξεχωριστά, να αντιμετωπίσουν.

Σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και στη χώρα μας.

Το ΚΚΕ επειδή θεωρεί το θέμα σημαντικό και επίκαιρο, πραγματοποιεί την ημερίδα με στόχο να εκθέσει τις δικές του θέσεις, αλλά και να ανοίξει ένα ουσιαστικό διάλογο με μια σειρά πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, που έχουν πείρα, γνώση και γνώμη.

Επιγραμματικά, τα βασικά ζητήματα που θέτει η εισηγητική ομιλία της ημερίδας είναι:

  • Οι «τρομοκρατικές» οργανώσεις, η κρατική τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα. Αυτοτέλεια και αλληλοσύνδεσή τους.
  • Η πάλη κατά της «τρομοκρατίας». Η τρομοκρατία ως πρόσχημα για την προώθηση της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Αλλοθι για το χτύπημα των λαϊκών και απελευθερωτικών κινημάτων, για τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Η κρατική τρομοκρατία και η σύνδεσή της με τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις, την καθοδήγηση και τη δράση τους, το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τη διεθνοποίηση τους.
  • Η νέα συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την τρομοκρατία και οι στόχοι της.
  • Η στάση του λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος της χώρας μας.

Αμέσως μετά την ανάπτυξη των θέσεων του ΚΚΕ, θα ακολουθήσουν δεκάλεπτες παρεμβάσεις, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων και πεντάλεπτων σχολιασμών για όσους καλεσμένους το επιθυμούν.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ