Σάββατο 18 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Μολυσμένα μπιφτέκια στη Γαλλία, άνθρακας στη Σερβία...

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ακόμη δύο κρούσματα δηλητηρίασης από κατεψυγμένα μπιφτέκια τύπου χάμπουργκερ καταγράφηκαν και χτες στη Βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα να ανέρχεται πλέον σε επτά ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων παιδιών που ασθενούν και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση εκ των οποίων ένα, ηλικίας δύο ετών, βρίσκεται σε κατάσταση τεχνητού κώματος και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ξαβιέ Μπερτράν δεν έκρυψε ότι διενεργούνται έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν κάποια από τα παιδιά που αρρώστησαν μολύνθηκαν με το υπερτοξικό εντερο-αιμορραγικό βακτήριο του είδους E.coli, που προκάλεσε διατροφική επιδημία, με επίκεντρο τη Γερμανία, με αποτέλεσμα 39 νεκρούς σε πάνω από 3.300 κρούσματα. Τα αποτελέσματα των βιολογικών εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές προχώρησαν προχτές στην ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων μπιφτεκιών της γαλλικής εταιρείας SEB που είχαν φτιαχτεί με κρέας βοοειδών από την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και είχαν πωληθεί από τη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Λιντλ». Στην ανάκληση πέντε τόνων των ίδιων προϊόντων προχώρησαν χτες και οι ιταλικές υγειονομικές αρχές για προληπτικούς λόγους...

Το ίδιο 24ωρο στην Ολλανδία ερευνητές ανακοίνωσαν ότι η ποικιλία του εντερο-αιμορραγικού βακτηρίου Ε.coli που βρήκαν την περασμένη βδομάδα σε φύτρα παντζαριών δεν είχε εντοπιστεί ποτέ πριν στη χώρα και γι' αυτό αποφάσισαν να στείλουν δείγματα για περαιτέρω ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Ιταλία και στη Δανία.

Τέλος, χτες σε επιφυλακή τέθηκαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες σε δύο χωριά της Βοϊβοντίνας, στη Βόρεια Σερβία, εξαιτίας της εκδήλωσης κρουσμάτων άνθρακα σε βοοειδή. Από την ασθένεια μολύνθηκε ένας άνθρωπος, ενώ άλλοι δύο υποβάλλονται σε εξετάσεις καθώς εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα της νόσου. Ο άνθρακας προκαλείται από ομώνυμο βάκιλο και προκαλεί δερματικά, αναπνευστικά ή και γαστροεντερικά προβλήματα. Μπορεί μεταξύ άλλων να προκαλέσει στο δέρμα μαύρες πληγές και εξελκώσεις που θυμίζουν κάρβουνο. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως στα ζώα (βόδια, πρόβατα, κατσίκια, καμήλες και άλλα χορτοφάγα), αλλά μπορεί να μολύνει και ανθρώπους σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με μολυσμένα ζώα ή ιστούς ή προϊόντα από αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ