Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στη συγκέντρωση της πλ. Συντάγματος

Με μικρής έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων» προχτές το βράδυ στο Σύνταγμα. Λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στη διασταύρωση της Λ. Αμαλίας με την Πανεπιστημίου επιτέθηκαν φραστικά στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στη «ράμπα» της Βουλής.

Περίπου μία ώρα αργότερα και με αφορμή διάφορα πλαστικά μπουκάλια νερού που τους πέταξαν άτομα που βρίσκονταν επί της Β. Σοφίας, πολυάριθμες δυνάμεις της Αστυνομίας, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών, περικύκλωσαν την πλατεία, ενώ απώθησαν και αρκετό κόσμο προς τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο έργο των δυνάμεων των ΜΑΤ - που έκαναν την εμφάνισή τους από κάθε στενό πέριξ της πλατείας - συνεπικουρούσαν δικυκλιστές των ομάδων «Δ» και «ΔΙΑΣ» στην οδό Φιλελλήνων και στη Λεωφόρο Β. Σοφίας. Από την πλευρά τους, κάποιοι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές σε σκουπίδια, ενώ προσπάθησαν να φτιάξουν οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων στην οδό Συντάγματος. Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα, η κατάσταση ηρέμησε, αφού αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο έμειναν περίπου 200 άτομα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προχτές το απόγευμα ήταν ιδιαίτερα έντονη η παρουσία φασιστοειδών στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες φασιστοειδών είχαν διασκορπιστεί από νωρίς ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, λέγοντας στον κόσμο πως είναι ομάδες «περιφρούρησης». Μάλιστα, λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ, μία ομάδα περίπου 50 ατόμων - ορισμένοι από αυτούς με κουκούλες, μαχαίρια, ελληνικές σημαίες και κοντάρια - «εντόπισε» και προσπάθησε να προσεγγίσει άτομα του αναρχικού χώρου που φέρονταν να βρίσκονται στην οδό Βουκουρεστίου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ τα ίδια άτομα βρέθηκαν ξανά στα σημεία που ήταν πριν. Ορισμένοι από αυτούς «πρωταγωνίστησαν» και σε σκηνικό έντασης στις 7.15 το απόγευμα μπροστά στο φραγμό της Αστυνομίας επί της Λεωφόρου Β. Σοφίας όταν κρέμασαν μία ελληνική σημαία στον σιδερένιο φράχτη της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικός προσπάθησε να την κατεβάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ