Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκικές ενισχύσεις στα Κατεχόμενα

Γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην Κυπριακή Δημοκρατία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Νέα «βοήθεια» προς το κατοχικό καθεστώς στην Κυπριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση χθες, με στόχο την εξαγορά και τη μεταστροφή του αντικατοχικού κλίματος που αναπτύσσεται έντονα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων, η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει 600 εκατομμύρια ευρώ προς τα Κατεχόμενα το 2011, εκ των οποίων τα 300 υπό τη μορφή «δωρεάς», με στόχο τα 110 να διατεθούν για αμυντικές δαπάνες και τα 135 σε «έργα υποδομής».

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια είχε χθες ο πρώτος αντιπρόεδρος της Noble Energy, Rodney Cook. Σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου, ο Κύπριος Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις επικείμενες εργασίες γεώτρησης που αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο στο τέλος αυτού του χρόνου. Απαντώντας εάν υπάρχουν συγκεκριμένα ευρήματα, είπε ότι οι πληροφορίες και τα στοιχεία μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά.

Από χθες, στα Κατεχόμενα πραγματοποιεί επίσκεψη και ο αρχηγός του τουρκικού στρατού, στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και τον «πρωθυπουργό» του κατοχικού κράτους Ιρσέν Κιουτσούκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ