Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ
Κάλεσμα παλλαϊκού συντονισμού απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κατάληψη των ταξικών δυνάμεων στην Πάτρα
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κατάληψη των ταξικών δυνάμεων στην Πάτρα
Με στόχο να αναδειχθούν οι οδυνηρές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια που έχει το ξεπούλημα της ΔΕΗ στα μονοπώλια και η ανάγκη συντονισμού της αγωνιστικής δράσης με το σύνολο των εργαζομένων, συμμετέχουν οι ταξικές δυνάμεις στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Επιχείρηση, που συνεχίζονται σήμερα, για τέταρτη μέρα.

Με το περιεχόμενο αυτό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν προχτές σε καταλήψεις κτιρίων της ΔΕΗ στην Πάτρα και την Τρίπολη.

Στην αντίπερα όχθη στέκεται η συνδικαλιστική πλειοψηφία που εστιάζει αποκλειστικά στο ζήτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί παραπέρα η ΔΕΗ, ενώ συμφωνεί και στηρίζει με το διαχωρισμό από αυτή της μεταφοράς και της διανομής, στήριξε τη μέχρι σήμερα πολιτική ιδιωτικοποίησης και παρουσιάζει την απελευθέρωση ως αναπόφευκτη πραγματικότητα. Με βάση αυτή τη λογική η χτεσινή κατάληψη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφοράς και Δικτύων, όπως και παλαιότερες παρόμοιες ενέργειες αποτελούν κινήσεις εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού.

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στο διαχωρισμό μεταφοράς και διανομής, ενάντια στη μετοχοποίηση, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Πτολεμαΐδα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Ενέργειας και τη συμμετοχή της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που δίνουν τη μάχη της απεργίας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αλλά και ο υπόλοιπος εργαζόμενος λαός, απαίτησαν να αποσυρθούν τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και δήλωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα για ΔΕΗ και Ενέργεια λαϊκή περιουσία.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Πάρις Ρούσινος (ΜΑΣ), ο Αβραάμ Εγρές (ΠΑΣΥ), η Φωτούλα Μαυροπούλου (ΠΑΣΕΒΕ) και η Σοφία Δενεσίδου (ΟΓΕ). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Σημείωσε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έφερε στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ανεργία, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, εντατικοποίηση της εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, καταστροφή του περιβάλλοντος. Αποκάλυψε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ), αλλά και των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση (δήμαρχοι, περιφερειάρχες) που και σήμερα προβάλλουν το σύνθημα «να παραμείνει το 51% στο Δημόσιο», όταν, όπως είπε, είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και το 100% της ΔΕΗ να παραμείνει στο Δημόσιο, μια ΔΕΗ που θα λειτουργεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Κάλεσε το λαό να παλέψει για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής ενέργειας, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, χωρίς εξαρτήσεις από το εγχώριο και πολυεθνικό κεφάλαιο και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ