Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη λειτουργία «δουλεμπορικού» γραφείου

Τη δημιουργία «δουλεμπορικού» γραφείου στο Λαγανά Ζακύνθου με την επωνυμία «Job Zante Recruitment» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ καθώς σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του νησιού επιδιώκουν φτηνούς «ευέλικτους» εργάτες προς εκμετάλλευση ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπου και για όσο οι εργοδότες τούς χρειάζονται.

Το εν λόγω «γραφείο» απευθύνεται στους επιχειρηματίες του νησιού μέσω ιστοσελίδας και διαφημίζει ότι παρέχει έμπειρο, μόνιμο, αφοσιωμένο προσωπικό για διάφορες εργασίες, όπως: Τουριστικά επαγγέλματα, οικιακό προσωπικό, αγροτικές εργασίες, πωλητές, υπάλληλοι γραφείου κλπ.

Μάλιστα, σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω γραφείο από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η υπεύθυνη δικαιολογήθηκε με ...κυνικό τρόπο πως ουσιαστικά προσφέρει κοινωνικό έργο, αφού κάνει τη δουλειά του ΟΑΕΔ και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία. Πρόσθεσε πως για κάθε εργαζόμενο που θα πάει για δουλειά παίρνει 40 ευρώ ως αμοιβή.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Ευθεία βολή στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στις συλλογικές διεκδικήσεις καλύτερων όρων και αμοιβών εργασίας επιχειρεί το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., που συμφωνούν με τη νομιμοποίηση και εξάπλωση των διάφορων "γραφείων ευρέσεως εργασίας", δηλαδή των "δουλεμπορικών γραφείων".

Πριν από 2 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σχετική οδηγία που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τις δουλεμπορικές υπηρεσίες υπό τον τίτλο "εταιρείες προσωρινής απασχόλησης" και απαιτεί από τα κράτη - μέλη να απαγορεύουν κάθε εμπόδιο στη σύσταση και δράση τους.

Καλούμε την εργατική τάξη και του νησιού μας να οργανωθεί αποφασιστικά, να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, να πολιτικοποιήσει την πάλη της, να συγκρουστεί με την πολιτική της "ανταγωνιστικότητας". Είναι όρος απαραίτητος για να μπουν εμπόδια στα σχέδιά τους, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που η παραγωγή του πλούτου θα σχεδιάζεται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ