Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εύσημα του λαού

Δυο πράγματα κρατάμε από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό κανάλι CNBC ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος.

Το πρώτο, ότι «οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουμε στον τουρισμό δεν έχουν σχέση με τα μέτρα λιτότητας», ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα. Αυτό το ξέραμε βεβαίως, αφού η κυβέρνηση δεν κάνει σκόντο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων και του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο του τουρισμού.

Το δεύτερο, είναι μια ακόμη πρόκληση, από αυτές που συνηθίζει ο συγκεκριμένος υπουργός: «Πέρυσι οι διαδηλώσεις όντως επηρέασαν τον τουρισμό. Φέτος μόνο μια μέρα αναταραχών πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, συμβαίνει σε 4 οικοδομικά τετράγωνα και πως η ομορφιά και ο πλούτος της Ελλάδας είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό».

Σε «4 οικοδομικά τετράγωνα» ίσως είναι η κυβέρνηση που ζει και κάνει τη «δουλειά» της. Στο δικό της κόσμο των μεγάλων πορτοφολιών. Αλλά οι αντιδράσεις του λαού, όπως και οι συνέπειες από την κυβερνητική πολιτική, αφορούν όλη την Ελλάδα και τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ζουν σ' αυτήν.

Οσο για την «ομορφιά και τον πλούτο» της, αυτός ακριβώς είναι σήμερα. Η λαϊκή δράση, οι διαδηλώσεις, η αντίσταση στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. Οι «αναταραχές», όπως τις λέει ο υπουργός, όποτε πιστώνονται στους λαούς, αποτελούν εύσημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ