Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΙΝΤΕΡΚΕΜ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Ενάντια στις απολύσεις και την εκ περιτροπής απασχόληση

Με τρίωρες στάσεις εργασίας και στις τρεις βάρδιες σήμερα και αύριο οι 80 εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους που άρχισαν με την 48ωρη απεργία την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη που έγινε με καθολική επιτυχία.

Στη σημερινή πρωινή στάση εργασίας (11-2μ.μ.) θα γίνει παράλληλα και γενική συνέλευση για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις. Η εργοδοσία, εταιρεία «CONSILIA» αγγλικών συμφερόντων, επιδιώκει να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία αλλά και να προχωρήσει σε απολύσεις 34 στην «ΙΝΤΕΡΚΕΜ» και άλλες 30 απολύσεις στα άλλα τρία εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην Εύβοια και συνολικά 150 απολύσεις σ' όλο τον όμιλο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εργοδοσία ασκεί πιέσεις και χτες, σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνδικαλιστές του σωματείου της «ΙΝΤΕΡΚΕΜ», προχώρησε σε 12 απολύσεις εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία στο Π. Φάληρο και άλλες 2 απολύσεις στο Βόλο. Οι ίδιες αντεργατικές επιλογές (εκ περιτροπής εργασία μείωση προσωπικού) προδιαγράφονται και στις άλλες δραστηριότητες του ομίλου, στις αποθήκες στη Θήβα, στο εργοστάσιο απορρυπαντικών στην Αταλάντη Φθιώτιδας και στο Λαύριο.

Στο πλευρό των εργαζομένων καθημερινά βρίσκονται στελέχη του ΠΑΜΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς και των ταξικών δυνάμεων των σωματείων εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ