Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΕΓΕΚ» - ΤΕΜΠΗ
Με επίσχεση εργασίας συνεχίζουν τον αγώνα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία είναι οι 120 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΑΕΓΕΚ», σήραγγα Τ2 των Τεμπών, οι οποίοι χτες ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, μετά την πετυχημένη προχτεσινή απεργία. Επίσης, το μεσημέρι προχώρησαν σε άνοιγμα των διοδίων στον Πυργετό, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν κόντρα στο κλίμα τρομοκράτησης, που επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία, διαμήνυσαν και στη χτεσινή γενική συνέλευση που έγινε στο εργοτάξιο. Να συνεχίσουν απτόητοι ακόμα πιο δυναμικά, κάλεσε τους εργαζόμενους, μιλώντας στη γενική συνέλευση, ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, το οποίο από την πρώτη στιγμή όχι μόνο συμπαρίσταται, αλλά μπήκε επικεφαλής στον αγώνα τους.

Σήμερα στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΕΓΕΚ έχουν φτάσει, πλέον, σε απόγνωση, αφού όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, αλλά δανείζονται για να πληρώσουν τα διπλά έξοδα που κάνουν, αφού η πλειοψηφία τους κατάγονται από μακρινές περιοχές και είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να ξοδεύουν σημαντικά ποσά για μετακίνηση, αλλά και για διπλά ενοίκια και άλλα έξοδα.

Απλήρωτοι στον Βωβό

Στο εργοτάξιο του μεγαλοεργολάβου Βωβού περιόδευσε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, στο Μορτερό της Βαρυμπόμπης, όπου και μίλησαν με τους εργαζόμενους στο έργο. Οι οικοδόμοι εκεί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες και μαζί με το Συνδικάτο τους συζήτησαν για την οργάνωση του αγώνα το επόμενο διάστημα προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ