Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με επιμονή στην οργάνωση της πάλης

Σύσκεψη των Συνδικάτων Μετάλλου Αττικής την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, με στόχο την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα - φωτιά κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας.

Τα ταξικά συνδικάτα του Μετάλλου στην Αττική, διοργανώνουν την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σύσκεψη με θέμα τη συγκρότηση Γραμματείας Μετάλλου στην Αττική, με στόχο την ενιαία δράση στον κλάδο. Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ» και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», με κοινή τους πρόσκληση - κάλεσμα, τονίζουν: «Η επίθεση της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ σε ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματά μας δεν έχει προηγούμενο και ούτε έχει τέλος. Ο κλάδος του μετάλλου, ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της χώρας μας, βρίσκεται στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης. Σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, μικρούς και μεγάλους, ζούμε όλοι οι μεταλλεργάτες σχεδόν τα ίδια προβλήματα. Εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, με τριήμερα και τετραήμερα, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτες ώρες δουλειάς».

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, η οποία δέχεται όλο και νέα χτυπήματα και περαιτέρω συρρίκνωση, καθώς και η προωθούμενη διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Πάλη για ΣΣΕ στον Τύπο - Χαρτί

Ταυτόχρονα, με ψήφισμα - κάλεσμα προς όλα τα Σωματεία, τις Σωματειακές Επιτροπές και τους εργαζόμενους του κλάδου, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου σημειώνει την ανάγκη για οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Καλεί τους εργαζόμενους να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους, εγκρίνοντας με ψηφοφορία και υπογράφοντας το ψήφισμα της Ομοσπονδίας, με πλατιά συζήτηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων που πρέπει άμεσα να οργανωθούν.

Στο ψήφισμα - κάλεσμα της Ομοσπονδίας επισημαίνεται: «Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην υποταχθούμε, να μη συναινέσουμε. Ούτε βήμα πίσω στην επίθεση που δεχόμαστε για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης για την υπογραφή τώρα των ΣΣΕ. Θα βαδίσουμε πιο αποφασιστικά και αταλάντευτα μαζί με όλο το ταξικό εργατικό κίνημα σε κοινή δράση και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο απ' την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ