Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Τα ασφυκτικά όρια προμηνύουν συγκάλυψη

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη στη χτεσινή συνεδρίαση

Με ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που οδηγεί στην ουσιαστική συγκάλυψη της υπόθεσης θα κινηθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, η οποία θα εξετάσει την υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων στο σκέλος που αφορά τους υπουργούς που χειρίστηκαν την υλοποίηση της σχετικής σύμβασης κατά τα χρόνια 2002- 2009, εκτός του Α. Τσοχατζόπουλου που έχει ήδη παραπεμφθεί στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο (προθάλαμος του Ειδικού Δικαστηρίου).

Η κυβερνητική πλειοψηφία, με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ, αποφάσισε να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Επιτροπή μέχρι τις 5 Αυγούστου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη ο οποίος κατήγγειλε μεθοδεύσεις που οδηγούν την υπόθεση σε συγκάλυψη.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το εισαγγελικό πόρισμα που ζητούσε να ερευνηθούν οι ευθύνες όλων των υπουργών που υπέγραψαν και υλοποίησαν τη σχετική σύμβαση για τα υποβρύχια για τα έτη 2002-2009, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη και της ΝΔ, πρότειναν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής μόνο για τον Α. Τσοχατζόπουλο και ανέθεσαν την έρευνα των άλλων πτυχών της συνολικής υπόθεσης στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής.

Το ΚΚΕ - όπως φαίνεται από το πόρισμα που κατέθεσε ο Αντ. Σκυλλάκος στην υπόθεση του Α. Τσοχατζόπουλου - είχε καταγγείλει ότι «πρόκειται για μια μεθόδευση που ουσιαστικά μπορεί να οδηγήσει σε συγκάλυψη της υπόθεσης στην οποία η ΝΔ δεν είχε ουσιαστικές αντιρρήσεις». Επίσης, στο πόρισμα του ΚΚΕ αναφερόταν ότι βόλεψε η απόσπαση και η παραπομπή στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων η οποία «δεν έχει το χαρακτήρα και τις εξουσίες εξεταστικής επιτροπής και έχει αντικειμενικά περιορισμένες δυνατότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ