Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε συμμετέχει στο «διάλογο» για το νέο φορολογικό

Επιστολή στον Ε. Βενιζέλο παρέδωσε χτες ο Θ. Παφίλης, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

Tο ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην επιτροπή Κατάρτισης του σχεδίου νόμου για το νέο φορολογικό σύστημα, όπως γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Οι θέσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό σύστημα είναι δεδομένες, διαμορφωμένες και στοχεύουν από τη μία σε παροχή νέων φοροαπαλλαγών και φοροελαφρύνσεων στο μεγάλο κεφάλαιο και από την άλλη στην επιβολή νέων φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Ταυτόχρονα είναι γνωστές και οι θέσεις του ΚΚΕ που τις έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένα και μέσα και έξω από τη Βουλή για την αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%, τη μείωση των φορολογικών βαρών και την αύξηση του ατομικού αφορολόγητου στο ποσό των 20.000 ευρώ, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και μια σειρά άλλα μέτρα για την ελάφρυνση των λαϊκών εισοδημάτων.

Με δεδομένες τις θέσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων, θεωρούμε το διάλογο προσχηματικό προκειμένου να νομιμοποιηθεί και να διευκολυνθεί η νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού. Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Κατάρτισης του σχεδίου του σχετικού νόμου, με εκπρόσωπό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ