Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Μέτρα και πράσινες μπίζνες στο «μενού» του δείπνου

Τα νέα δάνεια προς την Ελλάδα μπαίνουν στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της ερχόμενης βδομάδας (11 Ιούλη) με τις τελικές αποφάσεις να προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο συνεννοήσεων και με το ΔΝΤ. Η «προετοιμασία» του ερχόμενου Γιούρογκρουπ ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης που είχαν στο Βερολίνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος με τον υπουργό Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης, Β. Σόιμπλε, όπου μεταξύ άλλων κυριάρχησε και η προοπτική γερμανικών επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνάντηση υπήρξε πλήρης συμφωνία ότι τα μέτρα του «Μεσοπρόθεσμου» που νομοθετήθηκαν πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Αναφέρεται επίσης ότι συζητήθηκε η πρόοδος του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά το γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας, ο Σόιμπλε το είχε εκφράσει πρόσφατα με δημόσιες δηλώσεις του.

Με κίνητρο τη σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση και τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, εκτός από τους τραπεζίτες, θέσεις μάχης παίρνουν και τα άλλα μονοπώλια. Σε ρόλο «κράχτη», ο Ε. Βενιζέλος συναντήθηκε χτες και με το σύνδεσμο των Γερμανών βιομηχάνων. Καλοδεχούμενη, τέλος, για το ελληνικό τραπεζικό κεφάλαιο είναι η λεγόμενη «εθελοντική επιμήκυνση» των κρατικών ομολόγων, στην οποία και σκοπεύουν να συμμετάσχουν. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και του ομίλου της Εθνικής, Β. Ράπανος, δήλωσε χτες ότι «θα στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης», τάχα για να «βγει η χώρα από την κρίση και να μπει στην ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ