Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη»

Παλεύουμε όλοι μαζί για ισότιμα δικαιώματα σε εργασία, Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία

Phasma

Παλεύουμε όλοι μαζί για ισότιμα δικαιώματα σε εργασία, Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία
«

Κοινός εχθρός, κοινός αγώνας, όπλο μας η αλληλεγγύη» τιτλοφορείται ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» και διακινείται στα Ελληνικά και Αγγλικά με αποδέκτες Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων παγκόσμια συνεχώς αυξάνεται. Οι πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι έφτασαν φέτος τα 43,7 εκατομμύρια. Οι μετανάστες θα είναι περισσότεροι από 405 εκατ. μέχρι το 2050.

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη έγινε δήθεν για την προστασία των αμάχων από τον Καντάφι. Μέχρι τώρα έχει προκαλέσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Οταν ένα ελάχιστο ποσοστό από αυτούς (μόνο 2%) φτάνει στην Ευρώπη, τότε οι ίδιοι αυτοί που βομβαρδίζουν τη Λιβύη, τους ονομάζουν ανεπιθύμητους "λαθρομετανάστες" και τους διώκουν. 1.200 άνθρωποι χάθηκαν Μάρτη κι Απρίλη στα νερά της Μεσογείου, προσπαθώντας να φτάσουν στην ΕΕ. Στρατιωτικά πλοία του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να βοηθήσουν ακυβέρνητο πλοιάριο με πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από πείνα και δίψα περισσότεροι από 60 άνθρωποι!

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν ξενιτεύονται από χόμπι. Τους σπρώχνει η ανάγκη. Τους σπρώχνουν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Για τα καπιταλιστικά κέρδη γίνονται οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και η ληστεία του πλούτου των χωρών προέλευσης των μεταναστών.

Γι' αυτά τα ίδια κέρδη, ο ελληνικός λαός δέχεται την αδυσώπητη επίθεση στα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή του. Γι' αυτό, όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με τους ξένους εργάτες, αλλά έχουμε κοινό εχθρό: το σύστημα που γεννάει εκμετάλλευση, ανισότητες, φτώχεια, πολέμους. Κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας για να απαλλαγούμε από αυτό.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τα κόμματα του κεφαλαίου, που παίρνουν μέτρα καταστολής σε βάρος των μεταναστών, είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι για τον ερχομό των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας. Δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση σε τρίτες χώρες, στην οποία να μη συμμετείχαν ή να μη συνέβαλαν. Θέλουν τους μετανάστες και πρόσφυγες ως φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, έρμαια της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, των εγκληματικών κυκλωμάτων και των φασιστικών συμμοριών. Εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ, εμποδίζουν εκατοντάδες μετανάστες πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες της ΕΕ που είναι και ο πραγματικός προορισμός τους, τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα.

Οι διάφορες ΜΚΟ και οι λεγόμενες "αντιρατσιστικές" οργανώσεις και κόμματα προωθούν τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, τον αταξικό αντιρατσισμό και την ενσωμάτωση των μεταναστών στο καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ.

Το ΠΑΣΟΚ, που έκανε αρχικά τον φίλο των μεταναστών, δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Εναλλάσσει το μαστίγιο με το καρότο. Ψήφισε νόμο για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές ενός μικρού αριθμού μεταναστών, για να τους πάρει με το μέρος του και να τους στρέψει εναντίον των υπολοίπων. Ψήφισε νόμους για φυλακίσεις και απελάσεις μεταναστών. Εφερε μόνιμα στην Ελλάδα το στρατιωτικο - αστυνομικό μηχανισμό Frontex της ΕΕ. Χτίζει φράχτη στον Εβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε όλη τη χώρα. Αξιοποιεί την απαράδεκτη κι αφόρητη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, για την οποία ευθύνονται από κοινού με τη ΝΔ, για να διώξει από το κέντρο της Αθήνας τόσο τους Ελληνες που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα όσο και τους μετανάστες, για να βάλει εμπόδια στις διαδηλώσεις.

Το αποκούμπι Ελλήνων και ξένων εργατών είναι το υπεύθυνο, οργανωμένο, με προοπτική ρήξης και ανατροπής ταξικό κίνημα. Παλεύουμε όλοι μαζί:

  • Να μη δημιουργηθούν τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να κλείσουν τα σημερινά απάνθρωπα κέντρα κράτησης. Να δημιουργηθούν δημόσιοι ανθρώπινοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία, νομική αρωγή.
  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η εθελοντική μετάβαση των μεταναστών στα κράτη της ΕΕ που επιθυμούν. Απειθαρχία σε Σένγκεν και Δουβλίνο ΙΙ.
  • Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να απλοποιηθούν οι άδειες ανανέωσης, να καταργηθούν τα παράβολα και τα πρόστιμα, να διευκολυνθεί η οικογενειακή επανένωση.
  • Να δοθεί άσυλο ή επικουρική προστασία σε όλα τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Να δοθεί δυνατότητα νομιμοποίησης όσων κατόχων ροζ κάρτας απορριφθεί η αίτηση για άσυλο.
  • Ισότιμα δικαιώματα σε εργασία, Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
  • Κανένα παιδί μετανάστη, κανένας νέος, νέα, από όποια χώρα κι αν προέρχεται να μην αποκλείεται από τη δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, επειδή δεν έχει χαρτιά.
  • Να φύγει ο Frontex από την Ελλάδα και ο ελληνικός στρατός από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ