Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εδωσε το σύνθημα για ένταση της θερινής επίθεσης

Σε χτεσινή Κυβερνητική Επιτροπή καταλήχθηκε το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του «Μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού νόμου

Ο πόλεμος μαίνεται αμείωτος. Η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων και το βάθεμα της λαϊκής συμμαχίας είναι που θα κρίνουν την έκβασή του
Ο πόλεμος μαίνεται αμείωτος. Η ταξική συσπείρωση των εργαζομένων και το βάθεμα της λαϊκής συμμαχίας είναι που θα κρίνουν την έκβασή του
Μέσα στο καλοκαίρι σχεδιάζει να νομοθετήσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του «Μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα στον πόλεμο που διεξάγει υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει γίνει συγκεκριμένος προγραμματισμός και έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να ψηφιστούν δεκάδες νομοσχέδια στη Βουλή.

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η λειτουργία εντός των επόμενων ημερών του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις, που θα αναλάβει με συνοπτικές διαδικασίες την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ταχεία προώθηση της παραπέρα ιδιωτικοποίησης και εκποίησης των πάντων. Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει στην ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου και στη σφαγή των μισθών των εργαζομένων στο δημόσιο, στις ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις, στην προώθηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στο πετσόκομμα των δαπανών για την Υγεία, στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στη νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά νοικοκυριά, σε φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, κ.ο.κ.

Το σύνθημα για τον επόμενο γύρο της σαρωτικής επίθεσης έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν σε συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής «κάθε μέρα να φέρνετε αποτελέσματα μιας εβδομάδας»! Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξειδικεύτηκε παραπέρα ο προγραμματισμός της αντιλαϊκής λαίλαπας, καθώς και ότι κάθε βδομάδα θα γίνεται έλεγχος για την υλοποίηση των προαποφασισμένων μέτρων.

Αποκαλυπτικά για τον κυβερνητικό σχεδιασμό ήταν τα όσα είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Προφανώς θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του προγράμματός μας», τόνισε ο Ηλ. Μόσιαλος, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «μέσα στη διάρκεια του καλοκαιριού, υπερβαίνοντας το πλαίσιο της δημοσιονομικής συζήτησης, θα αναπτυχθεί το σύνολο του κυβερνητικού έργου». Προς επίρρωση της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης, επισήμανε επιπλέον ότι η κυβέρνηση δε θα περιοριστεί μόνο στην υλοποίηση του «Μεσοπρόθεσμου», αλλά θα ανοίξει όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής επιδρομής.

«Ανοίγουμε ευρύτερα θέματα τα οποία έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης», τόνισε, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τις πολεοδομίες και τη «μεταρρύθμιση του εθνικού συστήματος Υγείας». Ειδικά για το νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να κατατεθεί μέσα στο μήνα, αλλά να ψηφιστεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτέμβρη.

Επιχαίρει για τη συναίνεση της ΝΔ

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος δεν έκρυψε ότι η ταχεία υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά θετικό» γεγονός τη συναίνεση της ΝΔ. Στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα του «Μεσοπρόθεσμου», γιατί, όπως είπε, «οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις δεν είναι πολύ μεγάλες σε αριθμό», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα τα άλλα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων (ακίνητα, κ.ά.) θα εκποιηθούν με διαδικασίες - εξπρές.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδιώκει διαρκώς να διασφαλίζει τη συναίνεση της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων στα μέτωπα που ανοίγει. Προκειμένου μάλιστα να διευκολύνει αυτή τη συναίνεση, η κυβέρνηση σπεύδει να καθησυχάσει την ηγεσία της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να ζητήσει να εγκριθεί με 180 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση το φθινόπωρο. «Πάντα η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει τη συναίνεση των άλλων πολιτικών κομμάτων σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του κράτους και την αλλαγή της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σπεύδοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει ότι «εάν δεν υπάρχει, θα συνεχίσουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Και όπως ψηφίσαμε την πρώτη δανειακή σύμβαση, έτσι θα ψηφίσουμε και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. Συναινέσεις θα επιδιώξουμε, αλλά δεν θέτουμε θέμα 180 ψήφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ