Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλιμάκωση της πάλης για απόρριψη όλων των ναρκωτικών και των υποκατάστατων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Mε αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μονάδες χορήγησης υποκατάστατων σε όλα τα νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει σε όλα τα νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης μονάδες χορήγησης μεθαδόνης σε εξαρτημένους από ναρκωτικά θα έχει αρνητικότατες συνέπειες και για τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, αλλά και για τα προγράμματα και τις κοινότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη και απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Αυτό γίνεται την ώρα που καταργεί χιλιάδες κρεβάτια νοσοκομείων, που κλείνει δεκάδες κλινικές, που βγάζει από τη λίστα των ασφαλιστικών Ταμείων εκατοντάδες φάρμακα, ανοίγει σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης μονάδες παροχής μεθαδόνης. Την ώρα που μειώνει την ελάχιστη χρηματοδότηση στα προγράμματα θεραπείας, που απορρίπτει το κατατεθειμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης όλων των επιστημονικών φορέων (ΚΕΘΕΑ - 18 Ανω) πριμοδοτεί προγράμματα συντήρησης των εξαρτημένων, παρέχοντας υποκατάστατο ναρκωτικό.

Με αυτήν την επιλογή, η κυβέρνηση κρύβει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την απουσία ενιαίας πολιτικής πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης, διαιρώντας τις πιάτσες των εξαρτημένων, σε μονάδες χορήγησης χωρίς καμιά ψυχοκοινωνική στήριξη.

Στο σχέδιο αυτό βρίσκει πρόθυμους συμπαραστάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και δημάρχους, με πρώτον τον δήμαρχο της Αθήνας.

Το λαϊκό κίνημα, η νεολαία πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους, για να εμποδιστούν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια στην κατεύθυνση απόρριψης όλων των ναρκωτικών και των υποκατάστατων. Αυτό απαιτείται, για να σωθούν οι εξαρτημένοι, για να στηριχτούν τα προγράμματα και οι κοινότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη και την απεξάρτηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ