Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να πληρωθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί των ΙΕΚ

Συζητήθηκε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Εδώ και 32 μήνες είναι απλήρωτοι οι 10.000 περίπου εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ, αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να τους εμπαίζει, μεταθέτοντας μήνα με το μήνα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καταγγέλλοντας το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς με το οποίο απασχολούνται οι παραπάνω εκπαιδευτικοί. Ο βουλευτής επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για δημόσιες, δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το Λύκειο, οι οποίες θα είναι υψηλού επιπέδου και με εκπαιδευτικούς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Απαντώντας η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι τα όσα συμβαίνουν σήμερα οφείλονται σε λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στη συσσώρευση χρεών στον Οργανισμό Επαγγελματικής Κατάρτισης και στην καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Απέφυγε όμως να απαντήσει πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί, λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει «κάποιες προϋποθέσεις» για να προχωρήσει στην εξόφλησή τους και αυτό «είναι μια χρονοβόρα διαδικασία», πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών θα έχει συνέχεια.

Να κάνετε «φαστ τρακ» στην πληρωμή των εργαζομένων, τόνισε στην παρέμβασή του ο Γ. Πρωτούλης και ανέφερε ότι είναι εμπαιγμός να παραμένουν για 32 μήνες απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί. Ζήτησε δε να σταματήσει η σημερινή κατάσταση, σύμφωνα με την οποία οι σπουδαστές βάζουν το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας δίδακτρα, οι εκπαιδευτικοί είναι ωρομίσθιοι και γυρνούν από ΙΕΚ σε ΙΕΚ για να συμπληρώσουν τις ώρες απασχόλησης και οι σπουδαστές στο τέλος της φοίτησής τους να μη γνωρίζουν τι αξίζει το χαρτί που πήραν, να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και να μην μπορούν με αυτό το πτυχίο να αναζητήσουν δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ