Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Διεκδικούν δυναμικά το μεροκάματο

Η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία» και οι τοπικές Επιτροπές Αγώνα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην περάσει η παράδοση του κλάδου στα χέρια λίγων εταιρειών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή αυτοκινητο-πορεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή αυτοκινητο-πορεία
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι στο ταξί, οι οποίοι, παρά και ενάντια στη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπερασπίσουν το μεροκάματο και τις θέσεις εργασίας τους.

Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στη συμβολή της οδού Σπ. Πάτση με τη λεωφόρο Καβάλας, έπειτα από κάλεσμα της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» (ΕΠΣ) και των τοπικών Επιτροπών Αγώνα και με τα οχήματά τους κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Μεσογείων και την έδρα του υπουργείου Υποδομών.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, οι δυνάμεις της ΕΠΣ και των Επιτροπών Αγώνα διακινούσαν μαζικά στα στέκια και στις πιάτσες των ταξιτζήδων το προσκλητήριο της χτεσινής κινητοποίησης, ενημερώνοντας τους συναδέλφους τους ότι εδώ και 15 μέρες οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών «τρέχουν» το ζήτημα της «απελευθέρωσης» και πως η «μηδενική βάση» πάνω στην οποία υποτίθεται ότι θα διεξαχθεί ο διάλογος με το υπουργείο δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μια ακόμη «ντρίπλα» των συμβιβασμένων συνδικαλιστών για να εφαρμόσει η κυβέρνηση την «απελευθέρωση» του ταξί όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Αυτό, άλλωστε, προέκυψε και από τη χτεσινή συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών: Ο νόμος 3919/11 για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα εφαρμοστεί κανονικά, σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

Ο όποιος ...διάλογος διεξαχθεί με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών θα περιλαμβάνει μόνον επιμέρους ζητήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δε θα ακυρώνουν το πνεύμα του νόμου για την πλήρη «απελευθέρωση» του ταξί και του αγοραίου σε ολόκληρη τη χώρα, ειπώθηκε με λίγα λόγια.

Κατόπιν των παραπάνω, οι επικεφαλής της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» και των Επιτροπών Αγώνα κάλεσαν τους συμμετέχοντες στη χτεσινή συγκέντρωση να προετοιμαστούν για σκληρό και δύσκολο αγώνα, που μεθοδικά θα πρέπει να κλιμακώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, γίνεται προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού των αυτοκινητιστών, με πρώτο βήμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή στην Κόρινθο στις 10 το πρωί.

Συνάντηση με τους αυτοκινητιστές της Μαγνησίας

Με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Μαγνησίας, συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, βουλευτή του Κόμματος. Στη συζήτηση που έγινε, οι ιδιοκτήτες των ταξί ανέπτυξαν τις θέσεις του σωματείου για την απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμά τους.

Ο Α. Νάνος τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο με κάθε μορφή απελευθέρωσης και στον κλάδο των ταξί και επεσήμανε ότι το Κόμμα καταψήφισε το Ν. 3919/11 για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καλή ή κακή απελευθέρωση και ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να παραδώσει τον κλάδο των ταξί στο μεγάλο κεφάλαιο, σε μεγάλες εταιρείες, που στην κυριολεξία θα χτυπήσουν τα δικαιώματα τόσο των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτητών ταξί, όσο και των εργαζομένων οδηγών σ' αυτά. Είπε, επίσης, ότι δεν πρέπει να ξεγελαστεί ο ελληνικός λαός από τις υποσχέσεις για «φθηνό» ταξί με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφού η επικράτηση μονοπωλιακών επιχειρήσεων στον κλάδο θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε αύξηση των κομίστρων.

Ο Απ. Νάνος κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ταξί να αγωνιστούν, προκειμένου να κρατήσουν τη δουλειά τους, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους για την κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης και την αποτροπή της παράδοσης του κλάδου στα μεγάλα συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ