Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

KAΡΑΚΑΣ.-- Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, επέστρεψε στην Κούβα για τη δεύτερη φάση της χημειοθεραπείας, εκχωρώντας μερικές εξουσίες του στον αντιπρόεδρο της χώρας Ελίας Χάουα και στον υπουργό Οικονομικών, και έχοντας λάβει το «πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Μερικές ώρες αργότερα, ο Χόρχε Τζιορντάνι δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Τσάβες θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Συνεχίζει τις επίσημες επισκέψεις πριν την ορκωμοσία του στις 28 Ιουλίου, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ογιάντα Ουμάλα και χτες βρέθηκε στο Μεξικό όπου συναντήθηκε με το Μεξικανό Πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν, με βασικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών τη διμερή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

ΟΑΧΑΚΑ.-- Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 180.000 είναι οι πληγέντες στις νότιες μεξικανικές επαρχίες, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που συνοδεύουν τους κυκλώνες που χτυπούν με δριμύτητα φέτος το Μεξικό. Ο συναγερμός παραμένει καθώς ένας ακόμη σχηματίζεται στον Ατλαντικό, η τροπική καταιγίδα «Μπρετ» και αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στην κινεζική επαρχία Ζινζιάνγκ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση μελών της εθνότητας των Ουιγούρων σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή, στο οποίο έβαλαν φωτιά. Η κατάσταση, όπως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ, τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει ομάδα αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Εκπρόσωποι των Ουιγούρων αποδίδουν την ευθύνη στις αστυνομικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας την πολιτική του Πεκίνου εναντίον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ