Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Υποβολή παραίτησης από τον υπουργό Εξωτερικών

Πολιτικές αντιπαραθέσεις μετά την τραγωδία από την έκρηξη στη ναυτική βάση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την υποβολή της παραίτησής του κατέθεσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για λόγους ευθιξίας όπως λέει, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού (ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα). Ο Μ. Κυπριανού αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί υποστήριξε ότι δεν οφείλεται σε «αίσθημα ενοχής», κάνοντας λόγο για «παιχνίδι εντυπώσεων, αποδιοπομπαίους τράγους και για κακοδιαχείριση της κοινής γνώμης».

Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Κύπριου προέδρου, ούτε έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

Μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ο Κύπριος εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Δ. Χριστόφιας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, με πρώτη προτεραιότητα το Ενεργειακό. Οσον αφορά το ζήτημα της μεταφοράς ενέργειας από τα κατεχόμενα και τους ενδεχόμενους κινδύνους αναβάθμισης του ψευδοκράτους, ο Σ. Στεφάνου διαβεβαίωσε ότι οι «όποιες κινήσεις γίνονται δεν ενέχουν το στοιχείο της όποιας αναβάθμισής του».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, μετά τη συνεδρίαση απηύθυνε εκ νέου έκκληση στον κυπριακό λαό, για ψυχραιμία, δεδομένου του κλίματος όξυνσης που επικρατεί. Σημείωσε ότι «αυτό το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα, για να δούμε τα ευρήματα, και η καθολική απαίτηση όλων μας είναι στη βάση αυτών των ευρημάτων να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν».

Στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε την ετοιμότητά του να δεχθεί στο γραφείο του τους συγγενείς και το μάρτυρα της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος φόβου για κανέναν.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη σημερινή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στο Προεδρικό Μέγαρο, καλλιεργείται κλίμα φόβου επιθέσεων και περαιτέρω όξυνσης του πολιτικού κλίματος. Ο Σ. Στεφάνου σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές όπως κάθε χρόνο και θα πραγματοποιηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο. Οσον αφορά τις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας ενάντια σε μέλη του ΑΚΕΛ, σε κυβερνητικά στελέχη και τον Κύπριο πρόεδρο, που επιχειρήθηκε να γίνουν και στις κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας, χαρακτηριστική είναι η στάση αρκετών μελών των οικογενειών τους που τις αποτρέπουν και απαιτούν σεβασμό στους νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ