Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Τ' ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ

«ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ»: «Οσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία, λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις». Με αυτήν τη φράση, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή του σήμερα στην «Κ», βάζει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ «ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ»: «η "Monde" τη βάφτισε "σενάριο της φρίκης". Διότι όποια λύση και αν επιλεγεί, το βέβαιο είναι ότι όχι μόνο θα έχει τεράστιο κόστος αλλά και ότι ουδείς μπορεί σήμερα να προεξοφλήσει το κόστος της (...) όλοι φοβούνται την ενεργοποίηση εξελίξεων τις οποίες δεν θα ελέγχουν (...) εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών επιχειρούν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για κάθε ενδεχόμενο. Υποψιάζομαι ότι "οι ατυχείς εκφράσεις" δεν είναι καθόλου ατυχείς και εντάσσονται σε μια προσπάθεια διαχείρισης ενός ενδεχομένου το οποίο δεν γνωρίζουν ακριβώς. Οπως είναι λογικό, λοιπόν, μας προετοιμάζουν για το χειρότερο (...) Με τη γενικότερη εικόνα δημοσκοπικής κατάρρευσης που παρουσιάζει η κυβερνητική παράταξη, δεν θα βρεθεί κανείς πρόθυμος να της απλώσει το χέρι (...) Ολα αυτά, βεβαίως, συγκροτούν άλλο ένα επιχείρημα υπέρ του δρόμου των εκλογών. Ο οποίος θα καθίσταται μονόδρομος όσο η κυβέρνηση αδυνατεί να ανορθώσει την οικονομική κατάσταση και να προσφέρει στη χώρα μια ορατή προοπτική, όσο οι κοινωνικές πιέσεις και αντιδράσεις θα πολλαπλασιάζονται» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΔΕΝ ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΙΑ Ο ΔΡΑΚΟΣ: «η ίδια η κυβέρνηση επέσειε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ως ένα όπλο που θα κάνει όσους την αμφισβητούν να περιορίσουν τις φωνές τους (...) Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως σήμερα μια ανάλογη αναφορά για πρόωρες εκλογές από την πλευρά της κυβέρνησης θα ηχούσε ως απειλή (...) η πλειοψηφία της κοινής γνώμης - όπως καταγράφεται στις μετρήσεις - βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο απογοήτευσης από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, που, ακόμα και χωρίς εναλλακτική πρόταση μπροστά της, θέλει να τιμωρήσει τη σημερινή κυβέρνηση (...) φωνές σαν του Α. Λοβέρδου που σχεδόν απειλητικά αφήνει να εννοηθεί ("Real news") πως η κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, σήμερα δεν έχουν ιδιαίτερο αποτέλεσμα...» (από άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ