Τρίτη 19 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο αντιλαϊκός καυγάς για το ΕΣΠΑ

Καυγαδίζουν για το ποιος δίνει τα περισσότερα και πιο γρήγορα στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή είναι η έγνοια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μετά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη για το ΕΣΠΑ, την αναθεώρηση που δέχτηκε η ΕΕ για την εθνική συμμετοχή, την επίσπευση των ρυθμών, την αναδιάρθρωση με απόρριψη των «νεκρών» έργων, έρχεται ο υπεύθυνος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης να ασκήσει κριτική για τις καθυστερήσεις, την πτώση της χώρας στην κατάταξη απορρόφησης και πάει λέγοντας.

Το «έργο» έχει ξαναπαιχτεί, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Λίγο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν οι πρώτες εξαγγελίες. Επιταχύνθηκε ο ρυθμός απορρόφησης, άρχισαν να δίνονται - στο μεγάλο κεφάλαιο - οι ενισχύσεις, αυξήθηκε ο ρυθμός απορρόφησης, που επί κυβερνήσεων ΝΔ ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για καθυστερήσεις της ΝΔ.

Σήμερα, έρχεται η ΝΔ να ασκήσει κριτική για τις καθυστερήσεις, η κυβέρνηση δε βγάζει μιλιά για την... κατάταξη, αλλά και οι δύο μαζί για ένα πράγμα αγωνίζονται και αγωνιούν. Να πάνε τα λεφτά γρήγορα και σίγουρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ε, σ' αυτή την αγωνία δεν πρέπει να τους ακολουθήσει ο λαός. Γιατί η «ανάπτυξη», στην οποία συμφωνούν και οι δύο, είναι για τα αφεντικά και κανέναν άλλον....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ