Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κόμματα για τη Σύνοδο Κορυφής

Κύριος οίδε τι ακριβώς ήθελε να πει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτης, με το σχόλιο που έκανε χτες για τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Είπε: «Και ο άγιος φοβέρα θέλει. Πού ο διάολος της Ευρώπης...»!

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του επαναφέρει τις φαιδρότητες περί «λάθος δρόμου» που συνιστά δήθεν η «πολιτική του μνημονίου», συσκοτίζοντας ότι αυτή είναι προϊόν συνειδητής επιλογής, στο πλαίσιο της φιλομονοπωλιακής ευρωενωσιακής στρατηγικής. Επιπλέον επιμένει στις φαντασιώσεις για έναν... εξανθρωπισμένο καπιταλισμό. Οπως αναφέρει «η απάντηση στην κρίση προϋποθέτει πρωτίστως συνολικές πολιτικές αποφάσεις» που να «επαναθεμελιώνουν την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ» και να «παρακάμπτουν τις αγορές» (...) «απαιτεί δομικές αλλαγές στην ευρωζώνη, αλλαγή της αρχιτεκτονικής του χρηματοπιστωτικού συστήματος, περιορισμό του ρόλου των τραπεζών και των συμφερόντων των κερδοσκοπικών αγορών»!

Για τη ΔΗΜ.ΑΡ., τέλος, το προσχέδιο απόφασης της Συνόδου δεν έχει τίποτα άλλο παρά μόνο «πολλά ανοικτά θέματα»! Με ανακοίνωσή της προέτρεψε την κυβέρνηση να διεκδικήσει μια ρύθμιση του χρέους της πλουτοκρατίας με «επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ