Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Διαρκές μνημόνιο» παντού

Οι «υπόλοιπες χώρες του ευρώ» καλούνται επίσης να κλιμακώσουν τον πόλεμο κατά των λαών επιταχύνοντας την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και τα οποία περιλαμβάνουν τα ίδια βάρβαρα μέτρα με αυτά που υλοποιούνται και στην χώρα μας, αφού εξειδικεύουν τις κατευθύνσεις του Συμφώνου για το ευρώ.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο «όλες οι υπόλοιπες χώρες του ευρώ επισήμως επιβεβαιώνουν την ανελαστική τους βούληση να τιμήσουν πλήρως τη δική τους ανεξάρτητη κρατική υπογραφή και όλες τις δεσμεύσεις τους για βιώσιμες δημοσιονομικές συνθήκες και δομικές μεταρρυθμίσεις».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ρητά ότι «όλες οι χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ θα τηρήσουν αυστηρά τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και θα αντιμετωπίσουν μακροοικονομικές ανισορροπίες». Ειδικά για τις χώρες που δεν έχουν υπογράψει μνημόνιο με την τρόικα, επισημαίνεται ότι πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματά τους κάτω από το 3% το αργότερο μέχρι το 2013. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουν το πρόγραμμα άγριας λιτότητας ύψους 70 δισ. που ενέκρινε πρόσφατα η ιταλική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά «θα της επιτρέψουν να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% το 2012 και να επιτύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2014». Επίσης χαρακτηρίζονται «φιλόδοξες» οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η Ισπανία «στο δημοσιονομικό, χρηματοοικονομικό και δομικό τομέα».

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στην «πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή των προγραμμάτων της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, επισημαίνοντας ότι για τις δύο αυτές χώρες θα εφαρμοστούν οι όροι δανεισμού από το EFSF που συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ