Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μήνυμα πυγμής

Διαβεβαιώσεις δίνει η ελληνική κυβέρνηση στους εκπροσώπους του αμερικανικού κεφαλαίου για την «αποφασιστικότητά της» να εφαρμόσει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα.

Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ε. Βενιζέλου, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον. Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ακολούθησε στη συνέχεια συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ενωσης Τραπεζών (IIF), ενώ ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. «Πρέπει να στείλουμε από εδώ όλοι μας - το ΔΝΤ, το IIF, η αμερικανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΕΚΤ - ένα πεντακάθαρο και ισχυρό μήνυμα: Εχουμε ένα πρόγραμμα, πιστεύουμε στην εφαρμογή του και τις προοπτικές του και θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Η Ελλάδα αποτελεί μια ελκυστική υπόθεση ανασυγκρότησης, ελπίδας και αισιοδοξίας ενός ιστορικού έθνους», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ε. Βενιζέλος.

Στις επαφές που είχε, συζητήθηκαν και οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, και ειδικά το σκέλος της απόφασης που αφορά στη συμμετοχή των ιδιωτών (τραπεζών) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σύσκεψη διεθνούς επιπέδου, την Πέμπτη 28 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ