Τρίτη 26 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαρκής και αμείωτη αντιλαϊκή επίθεση
  • «Να μη χαθεί ούτε μια μέρα του καλοκαιριού» ζητά από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός, δίνοντας το σύνθημα της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης
  • Στόχος να περάσει από τη Βουλή το σύνολο των βάρβαρων μέτρων του μεσοπρόθεσμου μέχρι το Σεπτέμβρη

Το σύνολο των βάρβαρων και αντιδραστικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου, που κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού, σχεδιάζει να περάσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες από τη Βουλή η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αξιοποιήσει το κλίμα τεχνητής «ανάσας» που δημιούργησε με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Οσο όμως υποχωρεί ο κουρνιαχτός από το επικοινωνιακό μπαράζ της κυβέρνησης, τόσο περισσότερο φαίνεται καθαρά ότι μόνο κερδισμένο είναι το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μονοπωλιακοί όμιλοι, ενώ το λαό τον περιμένουν πολύ χειρότερες και εφιαλτικές μέρες.

Το σύνθημα της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης το δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ζητά από τους υπουργούς «να μη χαθεί ούτε μία μέρα» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δε θα δεχθεί καμία καθυστέρηση ή αναβολή στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων από το χρονοδιάγραμμα που καθορίζει το μεσοπρόθεσμο. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα περάσουν από τη Βουλή δεκάδες νομοσχέδια που τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, θα επιταχύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το μήνυμα της διαρκούς και αμείωτης επίθεσης κατά του λαού αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό το οποίο προέχει αυτήν τη στιγμή είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου από όλους τους υπουργούς και από όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα συζητηθούν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος για την «περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις» καθώς και ο «νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών». Επίσης θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, καθώς και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού για την «αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων».

Παράλληλα η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ζητά τη συστράτευση των άλλων αστικών κομμάτων προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. «Κάνουμε μια έκκληση σε όλο τον πολιτικό κόσμο να συμπαραταχθεί στα σημεία στα οποία συμφωνεί. Εμείς, πριν πάμε στις Βρυξέλλες, ζητήσαμε να γίνει ένα εθνικό μέτωπο στο εξωτερικό της χώρας. Δεν το δέχθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα. Συνεχίζουμε να επιμένουμε στη συναίνεση», τόνισε ο Η. Μόσιαλος, περιγράφοντας ουσιαστικά το νόημα και το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο «κατάλογος» με τα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχει τέλος: Ατέλειωτες φοροεπιδρομές στα λαϊκά νοικοκυριά (μείωση του αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά, «κεφαλικός» φόρος για αυτοαπασχολούμενους, αύξηση έμμεσων φόρων κ.ά.), δραστική μείωση των μισθών, αλλά και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της «εφεδρικής εργασίας» αλλά και απευθείας απολύσεων, νέο μισθολόγιο, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων μέσω των διατάξεων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο για διευθέτηση του χρόνου εργασίας, της ανανέωσης στο διηνεκές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, την κατάργηση των ΒΑΕ, το πετσόκομμα στις επικουρικές συντάξεις και τις συντάξεις αναπηρίας κ.ο.κ.

Στις άμεσες προτεραιότητες είναι η ψήφιση στη Βουλή των νομοσχεδίων που αφορούν: Τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα «εναρμονίζει» τους μισθούς στο Δημόσιο με αυτούς στον ιδιωτικό τομέα, τη συγχώνευση φορέων και κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου και την απόλυση «του πλεονάζοντος προσωπικού», το νέο φορολογικό σύστημα με βασικό στόχο την παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

1. Σχέδιο νόμου: Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Γ. Παπακωνσταντίνου).

2. Σχέδιο νόμου: Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών (Γ. Παπακωνσταντίνου).

3. Σχέδιο νόμου: Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις (Φ. Γεννηματά).

4. Σχέδιο νόμου: Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος (Χ. Καστανίδης).

5. Σχέδιο νόμου: Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, της φαρμακοδιέγερσης, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις (Π. Γερουλάνος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ