Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αεροπορικό δυστύχημα

ΚΑΡΑΚΑΣ-.

«Βουτιά» στο κενό για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έκανε αεροσκάφος και 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δεκαοκτώ ξένοι τουρίστες και έξι κάτοικοι της Βενεζουέλας.

Το αεροσκάφος DC-3, που εκτελούσε την πτήση Rutaca 224, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του σε μία φτωχογειτονιά της πόλης Μπολίβαρ, στην περιοχή Βιέχο Περού, κοντά σε ένα σπίτι, όπως δήλωσε ο Βίκτορ Αραούχα, πιλότος της εταιρίας «Rutaca». Αποτέλεσμα ήταν όλοι οι επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο. Εξι αμερικανοί πολίτες, πέντε Ολλανδοί, τέσσερις Ιταλοί, δύο Ούγγροι, ένας Αυστριακός και δύο από τη Βενεζουέλα ήταν οι τουρίστες που επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη στη Νότια Βενεζουέλα, ενώ στους νεκρούς συγκαταλέγονται και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, που ήταν όλοι από τη Βενεζουέλα.

Κατά τη συντριβή του στο έδαφος το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες, με συνέπεια να υποστούν σοβαρά εγκαύματα δύο παιδιά και η μητέρα τους που βρίσκονταν για πολύ κακή τους τύχη στο σπίτι τους, στο σημείο όπου έπεσε το DC-3.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Globovision», επικαλούμενος τον Ερνάν Γκουεβάρα, διευθυντή του αεροδρομίου της Πόλης Μπολίβαρ, μετέδωσε ότι το αεροσκάφος είχε σταματήσει για ανεφοδιασμό σε καύσιμα και ότι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι λίγο μετά την απογείωση το αεροσκάφος επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο για αναγκαστική προσγείωση, καθώς ο πιλότος είχε εντοπίσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο, η επιστροφή δεν έγινε ποτέ και το αεροσκάφος συνετρίβη περίπου στις 18.30 τοπική ώρα κοντά στην πόλη Μπολίβαρ, 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά ου Καράκας. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί και οι αρχές διεξάγουν έρευνες.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση σε μία πολυσύχναστη τουριστική γραμμή και οι επιβαίνοντες μετέβαιναν από την Κανάιμα της πολιτείας Μπολίβαρ, όπου βρίσκεται ένα περίφημο εθνικό πάρκο καθώς και οι καταρράκτες των «αγγέλων» όπως ονομάζονται, προς την παραθαλάσσια πόλη Πορ Λα Μαρ, στην πολιτεία Νουέβα Εσπάρτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ