Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέο χτύπημα της ΕΤΑ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Ενας μάγειρας του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού νεκρός και ακόμη δύο άνθρωποι ελαφρά τραυματισμένοι, είναι το αποτέλεσμα έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου χτες το πρωί στο Σαν Σεμπαστιάν στη Χώρα των Βάσκων. Η ισπανική αστυνομία, καθώς και οι τοπικές αρχές, αμέσως απέδωσαν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης στην οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, γεγονός που αν επαληθευτεί θα κάνει τη χτεσινή δολοφονική επίθεση, την πρώτη για το 2001.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, το αυτοκίνητο εξερράγη στις 07.40 - τοπική ώρα - πολύ κοντά σε στρατόπεδο, στη συνοικία Λογιόλα του Σαν Σεμπαστιάν, ενώ από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο. Ακαριαίο θάνατο βρήκε ο 51χρονος Ραμόν Ντίας Γκαρσία, παντρεμένος, με δύο παιδιά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά άλλα δύο άτομα, ηλικίας 16 και 40 χρόνων, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Πολιτικοί, αλλά και πηγές της αστυνομίας απέδωσαν αμέσως την επίθεση στην αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, που έχει αναλάβει την ευθύνη για 23 δολοφονίες από τη στιγμή που ανακοίνωσε τον τερματισμό της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός το Δεκέμβρη του 1999. «Πρόκειται για μία εν ψυχρώ δολοφονία που δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Χεσούς Ποσάδα, ενώ ήδη ανακοινώθηκε ότι για το Σάββατο προγραμματίστηκαν διαδηλώσεις «εξοργισμένων πολιτών» σε πολλές ισπανικές πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ