Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού

Την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση του ορυκτού πλούτου της χώρας ζητά από την κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», μετά την ανακάλυψη χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην περιοχή του λόφου Περάματος και σε άλλες τοποθεσίες της περιοχής του Εβρου.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει πως τα χρυσοφόρα κοιτάσματα «έχουν κεντρίσει το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον των πολυεθνικών, αφού η ελληνική κυβέρνηση "βγάζει στο σφυρί" τον ορυκτό πλούτο της χώρας - μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα - αδιαφορώντας για τις συνέπειες της οικολογικής καταστροφής από την ανεξέλεγκτη δράση των μονοπωλίων».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «το έδαφος μολύνεται στις περιοχές που γίνεται ο καθαρισμός του μεταλλεύματος με τη μέθοδο της κυάνωσης», υπογραμμίζοντας πως «είναι χρέος μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας τον κόσμο αυτόν που τους ανήκει χωρίς να τον καταστρέψουμε».

Και καταλήγει: «Το σωματείο μας δηλώνει τη ριζική αντίθεσή του στη μονάδα εξόρυξης χρυσού. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα να παλέψουν ώστε να αποτραπεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ