Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ «902»
Με πείσμα στην προβολή της «άλλης φωνής»

Την υπόσχεσή τους να συνεχίσουν, δυναμικά και με αποφασιστικότητα, την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που απασχολούν το λαό, ανανέωσαν χθες η διεύθυνση και το προσωπικό του ραδιοτηλεοπτικού «902», στη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. «Οπλισμένοι» με την ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στην «άλλη φωνή» που προβάλλει ο «902» και με επίγνωση του φόρτου δουλιάς που «κουβαλά» η νέα χρονιά, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, όλοι όσοι έχουν συστρατευθεί σ' αυτήν την υπόθεση, έκαναν καθαρό πως θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν όσα τα άλλα μέσα ενημέρωσης κρύβουν. Να επιμένουν πως είδηση δεν είναι το πανάκριβο δαχτυλίδι αρραβώνων που χάρισε ο τάδε επώνυμος στην αγαπημένη του...

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή οι εξελίξεις απαιτούν αυξημένη εγρήγορση, το δημοσιογραφικό δυναμικό ζήτησε, ο τυχερός, που θα κερδίσει το φλουρί, να πάρει μια πενθήμερη άδεια, έτσι για να ξεκουραστεί και να επιστρέψει ανανεωμένος. Δεν «τους έκατσε», όμως, αφού το φλουρί πήγε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Και, μάλλον, τους βγήκε σε καλό, γιατί θα τσακώνονταν τελικά ποιος δε θα πάει...

Το στίγμα της δράσης του σταθμού τη νέα χρονιά, έδωσε ο διευθυντής, Στάθης Βαμβέτσος: «Στόχος μας είναι να μπούμε σε όσο το δυνατό περισσότερους εργατοϋπαλληλικούς χώρους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, να οργανώσουμε αποκαλύψεις, έρευνες, να συνδεθούμε με περισσότερους ακροατές και τηλεθεατές», υπογράμμισε. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική είναι η βοήθεια της πολιτικής που χάραξε το ΚΚΕ στο 15ο και 16ο Συνέδριο και η πάλη που δίνει, με όλες του τις δυνάμεις, για να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σ' αυτή την προσπάθεια - εκτίμησε ο διευθυντής του «902» - «παρά τις αδυναμίες, συμβάλαμε θετικά». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο «902» συμμετείχε σε όλες τις μάχες και τους αγώνες. Ενημέρωνε σωστά τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και τα προβλήματα. Πρόβαλλε με κάθε δυνατό τρόπο την πολιτική του Κόμματος, την πολιτική του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Αποκάλυψε σε όλες τις πτυχές, τα «τερτίπια», την πολιτική των ιμπεριαλιστών, των συμμάχων, των συνεταίρων και της κυβέρνησης. Αποκάλυψε τον αποπροσανατολισμό και τη διαστρεβλωμένη προπαγάνδα που γίνεται από τα άλλα μέσα ενημέρωσης και «δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο "902" σταθερά ύψωσε τη φωνή του ενάντια στην επιβολή της Νέας Τάξης στα Βαλκάνια».

Από το δύσκολο αγώνα που δίνει ο σταθμός δε λείπουν - δε θα μπορούσε άλλωστε - τα τραγούδια, ο κινηματογράφος, ο αθλητισμός, το θέαμα και η προσπάθεια, γενικότερα, αναβάθμισης της ψυχαγωγίας, με βάση και τις υποδείξεις και προτιμήσεις των ακροατών και τηλεθεατών.

Από τη χθεσινή εκδήλωση «έλειπε» ο σύντροφος Γιάνναρης, από τα βασικά στελέχη του σταθμού, που «τον εκτιμήσαμε και αγαπήσαμε για την αφοσίωσή του στο Κόμμα. Ενας σύντροφος που κέρδισε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλων μας» - σημείωσε ο Στ. Βαμβέτσος.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν οι Κ. Παρασκευάς και Δ. Κουτσούμπας από το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Μ. Μαΐλης και Στ. Παπαθανασίου από την ΚΕ του Κόμματος και ο Χρήστος Κυρίτσης, εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ.


Χ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ