Σάββατο 27 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» ΒΟΥΛΑΣ
Εγκαινιάζεται η ... μεταρρύθμιση του ΕΣΥ!

  Φιέστα για χειρουργεία, που άρχισαν να τρέχουν νερά την ώρα της εγχείρησης

Το έγγραφο της προέδρου, με το οποίο κλείνει για δυο ώρες τα χειρουργεία
Το έγγραφο της προέδρου, με το οποίο κλείνει για δυο ώρες τα χειρουργεία
Φαίνεται ότι η πρόεδρος του «Ασκληπιείου» Βούλας Γιούλα Πουλοπούλου έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου, στην προσπάθειά της να επιδείξει έργο για την ίδια, αλλά και να προσφέρει πειστήρια θετικών παρεμβάσεων για την κυβερνητική πολιτική.

Ετσι, προχτές οργάνωσε συνέντευξη Τύπου για την αναγγελία των εγκαινίων από τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο την προσεχή Δευτέρα. Πρόκειται για τα χειρουργεία που είχε εγκαινιάσει στις 22.4.1998 ο Κ. Γείτονας και έμειναν κλειστά μέχρι πρόσφατα.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι φιέστες αποδεικνύονται επικίνδυνες και για τη ζωή των ασθενών. Την ίδια, λοιπόν, ώρα που η πρόεδρος έκανε ανακοινώσεις για τα εγκαίνια, άρχισαν να τρέχουν νερά στο 6ο χειρουργικό τραπέζι. Μάλιστα, ο άρρωστος ήταν «ξύπνιος» και για να μη βλέπει τα νερά έβαζαν παραβάν.

Κι όχι μόνο αυτό. Η ίδια η πρόεδρος, απτόητη, καταγράφει τα προβλήματα σε έγγραφό της, με το οποίο - άκουσον άκουσον - αναστέλλει τα χειρουργεία τις ώρες της φιέστας, παρότι το νοσοκομείο έχει γενική εφημερία.

Επιπλέον, με άλλο έγγραφό της, απαγόρευσε στους εργαζόμενους να φέρουν τα αυτοκίνητά τους στο νοσοκομείο λόγω των εγκαινίων.

Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν πρέπει να παραξενεύουν. Ευδοκιμούν στο θερμοκήπιο της κυβερνητικής πολιτικής, που έχει ως βλαστάρια τους κατά τόπους κομματαρχίσκους. Αλλωστε, οι άρρωστοι του «Ασκληπιείου» είναι μαθημένοι από αβαρίες, όπως εκείνος ο δύσμοιρος ασθενής που το περασμένο καλοκαίρι δέχτηκε ολόκληρο ταβάνι στο κεφάλι.

Με ανακοίνωσή της, η Νοσοκομειακή Επιτροπή της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταγγέλλει τις φιέστες και καλεί τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο «Ασκληπιείο» να πάνε τη Δευτέρα κανονικά στη δουλιά τους και να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου. «Την ίδια στιγμή, αναφέρουν οι γιατροί, που η κυβέρνηση ψηφίζει ένα νόμο που διαλύει το ΕΣΥ, στο "Ασκληπιείο" ετοιμάζεται φιέστα παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού με εγκαίνια νέων χειρουργείων και του ανακαινισμένου κτιρίου Ειρήνης, έργα για τα οποία κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν. Οταν η ανακαίνιση του κτιρίου Ειρήνης ξεκίνησε με προϋπολογισμό περί τα 200 εκατ. δραχμές και χρονοδιάγραμμα λίγων μηνών, έφθασε να τελειώσει το έργο μετά από επτά χρόνια, με κόστος περισσότερο από ένα δισ. και έπειτα από σκληρούς αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Τα νέα χειρουργεία, εξάλλου, τα οποία ήδη έχουν εγκαινιαστεί από τον προηγούμενο υπουργό Υγείας κ. Κώστα Γείτονα στις 22/4/98 έκαναν πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν, με συνέπεια να έχει λήξει η εγγύηση από την κατασκευάστρια εταιρία και να αναγκάζεται το νοσοκομείο να πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια για την τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας του έργου. Ενός έργου, που το κόστος του πλησίασε τα δύο δισεκατομμύρια. Αυτοί που ευθύνονται για τη συρρίκνωση των κρεβατιών του νοσοκομείου, από 720 σε λιγότερα από 400, ετοιμάζουν φιέστα, ώστε να βοηθήσουν τον υπουργό Υγείας στο πέρασμα της ανθυγιεινής πολιτικής του. Οι πράξεις τους γίνονται καθημερινά ολοένα και προκλητικότερες στο κοινό αίσθημα. Εφθασαν στο σημείο τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου που ετοιμάζουν για δεύτερη φορά τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων να απαγορεύσουν στους εργαζόμενους και στους γιατρούς να έρθουν στην εργασία τους με τα αυτοκίνητά τους».

Τα εγκαίνια των χειρουργείων από τον Κ. Γείτονα στις 22.4.1998
Τα εγκαίνια των χειρουργείων από τον Κ. Γείτονα στις 22.4.1998
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι αναστέλλουν τη λειτουργία των χειρουργείων σε ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον άρρωστο της γενικής εφημερίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ