Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ

ΤΣΑΚΙΣΜΑ: «Ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ από νωρίς το πρωί σχηματίζουν εκατοντάδες πολίτες, προσδοκώντας σ' ένα διακανονισμό των οφειλών τους, μιας και αδυνατούν, εδώ και μήνες, να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος (...) το 8% των καταναλωτών καθυστερεί να πληρώσει το λογαριασμό περίπου για ένα εξάμηνο, ενώ το 2% δεν πληρώνει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και πέραν του εξαμήνου (...) από τα 250.000 νοικοκυριά στα οποία λόγω χρεών διέκοψε η ΔΕΗ την παροχή ρεύματος, περίπου 100.000 δεν επανασυνδέθηκαν» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : «Οι καμπάνες του συναγερμού ηχούν και πάλι στην Ευρώπη, καθώς το κόστος δανεισμού πλησιάζει σε απαγορευτικά επίπεδα για την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ αρχίζουν να επιβαρύνονται και τα γαλλικά ομόλογα. Οι ηγεσίες των χωρών που πλήττονται προσπαθούν να επιδείξουν ψυχραιμία και αισιοδοξία, αλλά είναι φανερή η ανησυχία τους, που έχει ήδη μεταδοθεί και στην Αθήνα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ! «Η κρίση είναι πάντα εδώ (...) προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο τελικός στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν για την Ελλάδα (...) αυτό θα συμβεί αν ο καθένας κινηθεί με ευθύνη, οργανώσει καλύτερα τη ζωή του, περιορίσει τον καταναλωτισμό του, πληρώνει τους φόρους του, επιστρέψει στην τράπεζά του τις καταθέσεις που απέσυρε... (...) Πρωτίστως η κυβέρνηση, τα κόμματα και η Πολιτεία εν γένει οφείλουν να κρατήσουν ενεργή την προσπάθεια (...) Η κρίση είμαστε εμείς (...) Συνεπώς εμείς είμαστε και οι φορείς υπέρβασης της κρίσης. Ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί συλλογικά» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: «Δεν είναι μόνο η αυξημένη ανεργία που έχει μειώσει δραματικά τις ασφαλιστικές εισφορές, ούτε και η εισφοροδιαφυγή που κι αυτή επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι και οι παράνομες μεθοδεύσεις στις οποίες επιδίδονται μεγάλες ομάδες επαγγελματιών και επιστημόνων που μετέχουν στη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος (...) όποιοι και όσοι αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε αυτό το κύκλωμα της διαφθοράς θα πρέπει να τιμωρηθούν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ