Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ

ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Η Κίνα σύμφωνα με ορισμένα σενάρια γύρω στο 2020 θα έχει καταστεί η μεγαλύτερη σε μέγεθος οικονομία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας από τη θέση αυτή τις ΗΠΑ και βεβαίως την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Ηδη η Κίνα αισθάνεται ότι είναι σε θέση να παραδίδει μαθήματα στις ΗΠΑ και Δύση γενικά ως προς το πώς πρέπει να διαχειρίζονται επιτυχώς τις οικονομίες τους! (...) Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι μια υπερχρεωμένη οικονομία και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους αυτού βρίσκεται στα θησαυροφυλάκια της Κίνας, είναι δηλωτικό του νέου καθεστώτος σχέσεων και ισορροπίας που δημιουργείται (...) οι βαθύτερες αιτίες της οικονομικής κρίσης βρίσκονται ακριβώς στην ανακατανομή της παγκόσμιας οικονομικής ισχύος» (ο Π. Ιωακειμίδης στα ΝΕΑ).

«NO MONEY...»: «Ούτε στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων ήλθε η πολυπόθητη τόνωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες για το πρώτο 20ήμερο είδαν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν τουλάχιστον 25% (...) είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι το ίδιο διάστημα τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων επίσης εμφανίζουν μείωση κατά 6-8%» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

«... NO HONEY»: «Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, περισσότεροι από 6 στους 10 Ελληνες ή ποσοστό 62% δεν θα κάνει καθόλου διακοπές και η βασικότερη αιτία είναι η οικονομική ανέχεια. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι το 46% θα κάνει διακοπές μιας βδομάδας, το 25% για δέκα μέρες, ενώ μόλις το 29% θα ξεπεράσει τις δεκαπέντε μέρες. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μια τετραμελής οικογένεια για διακοπές μόλις μιας βδομάδας θα χρειαστεί να ξοδέψει τουλάχιστον 1.750 ευρώ!» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΟΝΑ - ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ: «Η εκτίναξη των ποσοστών ανεργίας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης, που έφερε καίρια πλήγματα στο μέτωπο της απασχόλησης. Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και των μισθωτών, η άνοδος του ΦΠΑ από 19% σε 23% και η απουσία ενός στοιχειώδους αναπτυξιακού πλάνου πέταξαν την οικονομία στα βράχια της ύφεσης (...) Η μόνη λύση για τη βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας είναι η άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και αξιοποίηση, επιτέλους, των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ