Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Σλοβακία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα στη Σλοβακία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αντικομμουνιστική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη φορά στη Σλοβακία. Με νόμο από την 1η Σεπτέμβρη θα διώκεται ποινικά και θα τιμωρείται με έξι μήνες έως τρία χρόνια φυλάκιση "όποιος αρνείται να δεχτεί ή προσπαθεί να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του καθεστώτος που βασίζονται στην κομμουνιστική ιδεολογία".

Τα απανωτά κρούσματα αντικομμουνισμού, σε ολοένα και περισσότερες χώρες της ΕΕ, οι προσπάθειες να ανακηρύξουν την 23η Αυγούστου ως μέρα εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, αποτελούν πειστήριο ότι η συκοφαντική αντικομμουνιστική υστερία είναι αποφασισμένη και δρομολογημένη από την ΕΕ και την αστική τάξη σε κάθε χώρα.

Η ένταση του αντικομμουνισμού αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα των αντεργατικών μέτρων που παίρνει το κεφάλαιο σε συνθήκες όξυνσης των αντιθέσεων και βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης. Ανησυχεί τους κεφαλαιοκράτες ότι πλατύτατες λαϊκές δυνάμεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες νοσταλγούν το σοσιαλισμό που γνώρισαν, μπροστά στα αδιέξοδα του καπιταλισμού, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κατάργηση εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Ομως οι κεφαλαιοκράτες ανησυχούν διπλά, γιατί οι κομμουνιστές, παρά τις δυσκολίες, πρωτοστατούν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων, αναδεικνύοντας την ανάγκη ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Σλοβακίας και θα πρωτοστατήσει για να δυναμώσει η πίεση, ώστε να παρθούν πίσω τα αντικομμουνιστικά μέτρα και να σταματήσουν οι διώξεις στη Σλοβακία, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να δυναμώσει η πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ