Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προσήλωση στη στήριξη του εξαγωγικού κεφαλαίου

Για την προσήλωση της κυβέρνησης στη στήριξη του εξαγωγικού κεφαλαίου διαβεβαίωσε το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια συνάντηση που είχε χτες με τη διοίκηση του Συνδέσμου.

Ο υπουργός ανέπτυξε το σύνολο των προγραμμάτων χρηματοδότησης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο των εξαγωγέων. Εκανε αναφορά στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων που χρηματοδοτεί με δάνεια εξαγωγικές επιχειρήσεις με ποσά μέχρι 200.000 ευρώ και για διάστημα 4 μηνών και στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων». Στο δεύτερο, όπως είπε, έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 828 σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 127,6 εκατ. ευρώ, συνολικής δημόσιας δαπάνης 58,1 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγείς που τους «άνοιξε την όρεξη η κυβέρνηση» ζήτησαν να συνεχιστεί το πρόγραμμα και να αυξηθεί το όριο χρηματοδότησης, ώστε να το αξιοποιήσουν και ακόμα μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός αναφέρθηκε, ακόμη, στο πρόγραμμα Go2 Market του ΕΤΕΑΝ για την «εξωστρέφεια», λέγοντας ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή του από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα προβλέπει απευθείας δανειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος «Εξωστρέφεια» του ΕΣΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ