Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολισμός στους μικρούς ΕΒΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Να διερευνήσει με ποιο τρόπο θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα στα Επιμελητήρια να συμμετέχουν σε ελέγχους για το παραεμπόριο «δεσμεύτηκε» ο υπουργός Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη με φορείς της πόλης και με θέμα την πάταξη του παραεμπορίου.

Ανακοινώνοντας, λοιπόν, ότι στο «κυνήγι» θα επιστρατευτούν και ιδιωτικοί αστυνομικοί, προωθεί και ευθεία ανάμειξη των επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας κυβέρνησης - εμποροβιομηχάνων και γαλαζοπράσινων συνδικαλιστικών ηγεσιών, να θολώσουν τα νερά γύρω από τις πραγματικές αιτίες της αναδουλειάς των μαγαζιών που είναι η κρίση και ο ανταγωνισμός με τα μονοπώλια του χώρου και να ανάγουν το παρεμπόριο σε κυρίαρχη αιτία των δεινών τους.

«Εχω αναλάβει πρωτοβουλία για μια νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να βάλουμε και άλλους "παίκτες" σε αυτό το παιχνίδι, ιδιώτες, οι οποίοι θα προσληφθούν από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα Επιμελητήρια, που είναι σύμβουλοι του κράτους προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ο υπουργός.

Τα επιμελητήρια, δηλαδή, να πληρώνουν ντετέκτιβ, ιδιωτικούς αστυνομικούς και ό,τι άλλο έχει κατά νου η κυβέρνηση και αυτοί που συμφωνούν μ' αυτή, με τις υποχρεωτικές συνδρομές που πληρώνουν με αιματηρές προσπάθειες οι ΕΒΕ. Οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι δεν έχουν κανένα λόγο να πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν. Και σε τελευταία ανάλυση αντίπαλοι των μικρεμπόρων δεν είναι οι ενδεείς που πουλάνε την πραμάτεια τους για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά κάποιοι μεγαλοεισαγωγείς - μεγαλέμποροι λαμόγια που τους τα προμηθεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ