Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Πρόεδρος της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ, κάνοντας στάση στην Κίνα αναχωρώντας από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία, συναντήθηκε χτες με τον ανώτατο Κινέζο διπλωμάτη Ντάι Μπινγκούο και δήλωσε πως είναι πρόθυμος να επιστρέψει στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για το βορειοκορεάτικο πυρηνικό πρόγραμμα.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν στην Κέσον Σίτι, στις Φιλιππίνες, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για το 2012 να περικόψει 12 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η αστυνομία επιτέθηκε στους μαθητές και τους φοιτητές ρίχνοντάς τους νερό υπό πίεση.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Στον παραδειγματικό αποκεφαλισμό τουλάχιστον 11 αμάχων στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου προέβησαν χτες οι ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ» επιχειρώντας να σημειώσουν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο την παρουσία τους στην περιοχή μετά την πρόσφατη εγκατάλειψη μεγάλης στρατιωτικής βάσης τούς στην πρωτεύουσα.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ξυλοδάρθηκε άγρια στις 20 Αυγούστου από πολλούς αστυνομικούς του Νοτίου Σουδάν, ανακοίνωσε χτες (μία βδομάδα μετά) εκπρόσωπος του οργανισμού στη Γενεύη, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «εντελώς απαράδεκτο». Οι αρχές του Νοτίου Σουδάν ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν έρευνα για την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ