Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Αγροτικής Μεταρρύθμισης Γκουκίλε Νκουίντι δήλωσε χτες πως οι μαύροι Νοτιοφρικανοί αγρότες αναγκάστηκαν να ξαναπουλήσουν σχεδόν το 30% της γης που είχε εξαγοράσει για αυτούς η κυβέρνηση από τους λευκούς μεγαλοτσιφλικάδες, καθώς δεν είχαν επαρκή στήριξη στις προσπάθειές τους. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το γεγονός αυτό φανερώνει την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αναδιανομής αγροτικής γης, αφού 17 χρόνια μετά το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος «Απαρτχάιντ» στη Ν. Αφρική η μερίδα του λέοντος των πιο γόνιμων και εύφορων χωραφιών της χώρας κατέχεται από τη μειοψηφία λευκών Αφρικάνερ γαιοκτημόνων...

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Αμυνας της Κολομβίας, καθώς παραιτήθηκε ο Ροδρίγο Ριβέρα. Παραιτήθηκε υπό το βάρος των επικρίσεων σε βάρος των υπηρεσιών ασφαλείας για τις συνεχώς «αυξανόμενες επιθέσεις των ανταρτικών οργανώσεων». Μετά την παραίτηση ο Πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε το διορισμό του Χουάν Κάρλος Πινσόν, που θεωρείται ότι ανήκει στο στενό κύκλου των «ανθρώπων» του Προέδρου.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Καταρρακτώδεις βροχές στην πολιτεία Ογιο της νοτιοδυτικής Νιγηρίας είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 102 ατόμων. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς εκατοντάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και αρκετός είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Στο μεταξύ, οι νιγηριανές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα μέλος της ισλαμικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, ήταν ο «εγκέφαλος» της βομβιστικής επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στην Αμπούτζα την περασμένη βδομάδα με αποτέλεσμα 23 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ