Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ»
Επιμένουν στη ... σύμπτωση οι κατηγορούμενοι

«Ελληνικός Νηογνώμονας» και συνήγοροί του ζητούν και ...τα ρέστα  για το τραγικό ναυάγιο και το χαμό 24 ναυτεργατών 

Τα στοιχεία - καταπέλτης που έχουν έρθει στο φως, από τις 5 Δεκέμβρη που διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» και αποδεικνύουν ότι η ιδιωτική εταιρία «Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ» αποτελεί πλοκάμι των εφοπλιστών και δρα με αποκλειστικό γνώμονα την αύξηση των κερδών της, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση, τόσο τον ίδιο το «Νηογνώμονα», όσο και τους δικηγόρους, που καταδέχτηκαν να αναλάβουν να «τον βγάλουν καθαρό». Αυτό φάνηκε χτες στο Α` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, στη διάρκεια των αγορεύσεων των δικηγόρων υπεράσπισης του «Νηογνώμονα», οι οποίοι αποτελούν «βαριά» ονόματα στο δικηγορικό χώρο. Να σημειωθεί ότι η δίκη οδεύει προς το τέλος της, ενώ προχτές η εισαγγελέας του δικαστηρίου εισηγήθηκε την ενοχή ενός από τους εκπροσώπους του «Νηογνώμονα», του Δ. Μελισσηνού και του πλοιοκτήτη Α. Ηλιόπουλου.

Οι τρεις δικηγόροι υπεράσπισης του «Νηογνώμονα» «κατέβασαν» δεκάδες άρθρα του Κώδικα της Δικονομίας και επιστράτευσαν σωρεία σαθρών επιχειρημάτων για να πείσουν ότι οι 24 ναυτεργάτες, που από τις 3 Σεπτέμβρη 1994 βρίσκονται στον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού μαζί με το σάπιο «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» και τα ...πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του «Νηογνώμονα», πνίγηκαν «συμπτωματικά»!

Ομως, τα όρια της αυτογελοιοποίησης άγγιξε ο ένας από αυτούς, ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιτεθεί εναντίον των συνδικαλιστών της ΠΕΜΕΝ, οι οποίοι...«θέλουν κάθε ιδιωτικό φορέα να τον μετατρέψουν σε κρατικό για να εξασφαλιστούν». Επίθεση εξαπέλυσε και στον Γ. Τρανταλίδη, έναν από τους δικηγόρους των οικογενειών των θυμάτων, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενεργεί προς ...«άγρα πελατών»! Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι συνδικαλιστές, δικηγόροι και ...κάποιοι άλλοι, συγκροτούν «ομάδα», της οποίας στόχος είναι «η ποινική καταδίκη» του «Νηογνώμονα», για να εισπράξει χρήματα!

Ο ταμίας της ΠΕΜΕΝ Νίκος Κοντός, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν σε βάρος της Ενωσης, ανέφερε: «Ο καθένας βγάζει το ψωμί του, ανάλογα με αυτό που μπορεί να κάνει. Οι ανούσιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας. Η ΠΕΜΕΝ μαζί με τους ναυτεργάτες θα συνεχίσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να αποκαλύπτει την εγκληματική δράση αυτών που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για την αύξηση των υπερκερδών του εφοπλιστικού και τραπεζιτικού κεφαλαίου. Σύντομα οι ναυτεργάτες, με την κλιμάκωση των αγώνων τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, θα δώσουν στους εφοπλιστές και τα φερέφωνά τους την απάντηση που πρέπει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ