Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΙΩΤΗΣ»
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Απαράδεκτη απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου, μια μέρα μετά τη γνωστοποίηση της ιδιότητάς του στην εταιρία  

Ενα ακόμη κρούσμα τρομοκρατικής και παράνομης απόλυσης προστίθεται σε αυτά των τελευταίων ημερών, εξαιτίας της πλήρους ελευθερίας κινήσεων που δίνει η κυβέρνηση στην εργοδοσία να σπάσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Την Τρίτη, 23 Γενάρη, η επιχείρηση «ΓΙΩΤΗΣ» προχώρησε στην παράνομη απόλυση του εργαζομένου της Ζήση Καραβά, γραμματέα του κλαδικού σωματείου Ζύθου - Ποτών - Τροφίμων.

Η απόλυση έγινε μόλις μια μέρα μετά την ενημέρωση της επιχείρησης από το κλαδικό σωματείο, ότι ο εργαζόμενος εκλέχθηκε στη διοίκησή του στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του! Την Πέμπτη 25 του μήνα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η επιχείρηση αιτιολόγησε την απόλυση με το επιχείρημα ότι ήταν «προγραμματισμένη», αλλά η επιθεωρήτρια εκτίμησε το προφανές: Οτι οφείλεται σε καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους και σύστησε την επαναπρόσληψη του Ζ. Καραβά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εργαζόμενος εργαζόταν μέχρι τον Αύγουστο ως φύλακας σε κτίριο της επιχείρησης που αργότερα εγκαταλείφθηκε και στη συνέχεια μετατέθηκε στην αποθήκη του εργοστασίου. Μόλις όμως δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά, βρέθηκε να ...«περισσεύει».

Παρ' όλα αυτά, η εργοδοσία εμφανίζεται ανένδοτη, αδιαφορεί για την υπόδειξη της Επιθεώρησης Εργασίας και υποστηρίζει ότι δε θα προχωρήσει στην επαναπρόσληψη, ανεξάρτητα από το κόστος γι' αυτήν.

Την περασμένη Παρασκευή, συνδικαλιστικό κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ομοσπονδίας Ποτών - Τροφίμων συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρίας, οι οποίοι για μια ακόμα φορά δε δέχτηκαν να επαναπροσλάβουν τον απολυμένο συνδικαλιστή. Να υπογραμμιστεί ότι οι συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση «ΓΙΩΤΗΣ» είναι μεσαιωνικές, εφαρμόζονται «ελαστικά» ωράρια εργασίας, εργαζόμενοι δουλεύουν για χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και γενικότερα ασκείται έντονη τρομοκρατία στους εργαζόμενους. Καθώς δεν υπάρχει εργοστασιακό σωματείο, η επιχείρηση προσπαθεί να αποτρέψει την ανάπτυξη οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες απολύσεις προανήγγειλε η εργοδοσία (2019-11-21 00:00:00.0)
Ποινικές ευθύνες για τον πρώην και το νυν δήμαρχο (2007-04-25 00:00:00.0)
Συνεχίζει τη δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών (2007-04-06 00:00:00.0)
Απεργία για το δικαίωμα στο συνδικαλισμό (2001-11-03 00:00:00.0)
Απαιτεί την ακύρωση της απόλυσης (2001-02-02 00:00:00.0)
Στάσεις στη "Γενική Εκδοτική Τύπου" (1998-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ