Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
Κλιμακώνουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι

Κύριο αίτημα η συνέχιση του έργου   και η ομαλή χρηματοδότηση

«Η εντολή που έχουμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι να σταματήσουν όλες οι εργασίες στα έργα εκτροπής του Αχελώου μέχρι τις 10 Μάρτη». Αυτή ήταν η απάντηση που πήραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα έργα εκτροπής του Αχελώου και πολλών μαζικών φορέων της Καρδίτσας, από τη Διεύθυνση της Κοινοπραξίας «IMPEREDILO SpA - ΓΝΩΜΩΝ ΑΤΕ - ΤΕΓΚ ΑΕ», σε συνάντηση που είχαν χτες. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, διαμήνυσαν, επίσης, στους εργαζόμενους ότι μέχρι να σταματήσουν οι εργασίες - μέχρι σήμερα γίνονταν εργασίες συντήρησης - θ' απολυθούν όλοι. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει 18 απολύσεις, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Υστερα και από τις χτεσινές εξελίξεις οι εργαζόμενοι, που είχαν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά και τη συνέχιση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου. Κατήγγειλαν, δε, την κυβέρνηση που αρνείται να χρηματοδοτήσει το έργο και δήλωσαν ότι θα δώσουν όλοι δυναμικό «παρών» στο νομαρχιακό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 14 Φλεβάρη.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων, ο Νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Χ. Τέγος, οι Δήμαρχοι Αργιθέας, Μουζακίου και Τριφυλλίας Αρτας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Β. Μπούτας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Στ. Γούλας και άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν οι εργαζόμενοι στα έργα εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου, είναι: Να πάρει πίσω τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες η κοινοπραξία, να υπάρχει συνεχής ροή χρηματοδότησης των έργων από το αρμόδιο υπουργείο, να οριστεί ημερομηνία λήξης των έργων εκτροπής του Αχελώου, ιδιαίτερα σήμερα, που η Θεσσαλία βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω της έλλειψης υδάτινων πόρων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ