Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Δε γίνεται δεκτό το ξεπούλημα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και αποκλεισμός γέφυρας στην Κόρινθο, από τους εργαζόμενους, ενάντια στο ξεπούλημα

Εργαζόμενοι της Διώρυγας έξω από το Γενικό Λογιστήριο
Εργαζόμενοι της Διώρυγας έξω από το Γενικό Λογιστήριο
Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει με κάθε τρόπο τη Διώρυγα της Κορίνθου (με συνέπεια να πεταχτούν και στο δρόμο οι περίπου 160 εργαζόμενοι), διατράνωσε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους σ' αυτήν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ενόψει του ανοίγματος των προσφορών εξαγοράς της Διώρυγας.

Χτες, οι εργαζόμενοι των δύο σωματείων της Διώρυγας (εργατοϋπαλλήλων και ναυτικών) πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία απαιτώντας για μια ακόμη φορά τη μη ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας. Στα πλαίσια αυτά πολυμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων βρέθηκε έξω από το κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη διαδικασία. Παράλληλα, την ίδια ώρα συνάδελφοί τους είχαν αποκλείσει τη βυθιζόμενη γέφυρα «Ποσειδωνία» της Διώρυγας στα Ισθμια.

Πάντως μετά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και κυρίως το Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», με βασικό αίτημα να παραμείνει η Διώρυγα στο δημόσιο. Σήμερα άλλωστε θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να πάρουν νέες αποφάσεις.

Στη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον υφυπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της εταιρίας Κ. Τζούμα, η απάντηση που έλαβαν ήταν ξεκάθαρη, ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πουλήσει τη Διώρυγα και ότι ακόμα κι αν δε βρεθεί αγοραστής στον πρώτο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα προχωρήσουν σε άλλους. Ακόμα πιο αποκαλυπτικός ήταν ο υφυπουργός στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, καθώς δεν πήρε καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους παραπέμποντας σε συζήτηση σε «νέα βάση» με το νέο ιδιοκτήτη που θα προκύψει και τη σύμβαση που θα υπογραφεί.

Οπως κατήγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι, το ξεπούλημα της Διώρυγας θα προικίσει το νέο αφεντικό που θα αναλάβει την εκμετάλλευση της Διώρυγας για 30 χρόνια με περίπου 150 δισ. δραχμές από κοινοτικά και κρατικά κονδύλια, χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

Μετά τη συνάντηση ο Κ. Δήμου, πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» δήλωσε στο «Ρ» ότι «η κυβέρνηση δήλωσε σαφέστατα πως θα παραχωρήσει τη Διώρυγα στους ιδιώτες. Η δική μας θέση παραμένει αρνητική σ' αυτή την απόφαση και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους μαζικούς φορείς της περιοχής για να παραμείνει η Διώρυγα στο δημόσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ