Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Ποινικές ευθύνες για τον πρώην και το νυν δήμαρχο

Σε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου προχώρησε η Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας, κατά της ΔΕΥΑΜΒ, στην οποία καταλογίζει και ποινικές ευθύνες για τις παράνομες, καταχρηστικές και άκυρες απολύσεις δυο συνδικαλιστών, στελεχών του ΠΑΜΕ. Η μηνυτήρια αναφορά έρχεται μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που απαιτούσε την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων και την επαναπρόσληψη των δυο απολυμένων, αλλά και τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ, που έφερε το θέμα και στη Βουλή.

Οι δυο συνδικαλιστές απολύθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ στη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Βόλου (ΝΔ) επειδή, ενώ είχαν σχέση εξαρτημένης εργασίας στη ΔΕΥΑΜΒ, τους ζητήθηκε να υπογράψουν νέα σύμβαση εργολάβου, με ασφάλιση στο ΤΕΒΕ, και το αρνήθηκαν. Η νέα Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ) αρνείται να επαναπροσλάβει τους απολυμένους.

Στη μηνυτήρια αναφορά της, η Επιθεώρησης Εργασίας, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας οι εργαζόμενοι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του αριθ. 14, παρ. 5 και του αριθ. 23, παρ. 2 του Ν. 1264/82 και άρα απολύθηκαν παράνομα, σημειώνοντας, πέρα από τις αστικές και τις ποινικές ευθύνες της ΔΕΥΑΜΒ για τη συνδικαλιστική δίωξη. Και η αναφορά καταλήγει ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά του νομίμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή του πρώην και του νυν δημάρχου Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ